Tulosta tämä sivu
Maakunta

Pian ei tontti paljon maksa – Liperissä ja Viinijärvellä alennetaan hintoja entisestään

Hinnoittelun lisäksi kunnassa tullaan miettimään, kuinka Viinijärven ja Liperin tonttitarjonta vastaa asumisen tarpeita, kuten harrastuksia. Kuva Viinijärveltä. Hinnoittelun lisäksi kunnassa tullaan miettimään, kuinka Viinijärven ja Liperin tonttitarjonta vastaa asumisen tarpeita, kuten harrastuksia. Kuva Viinijärveltä.

Kunnan tavanomaiset tontit eivät ole Liperissä tähänkään asti olleet hinnankiroissa, mutta pian kuntakeskuksen ja Viinijärven rakennuspaikat maksavat entistä vähemmän.

Kirkonkylän ja Viinijärven tonttien hinta aiotaan laskea pysyväisluonteisesti samalle tasolle kuin kesän tonttikampanjassa eli puoleen aiemmasta.

Tontin vuokraaminen on jatkossa mahdollista myös niillä tonteilla, joilla mahdollisuutta ei ole tähän mennessä ollut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viinijärven ja kirkonkylän uudesta tonttihinnoittelusta on elinympäristölautakunnan esitys, josta päätetään syyskuun aikana.

Uusi hinnoittelu tarkoittaa, että omakotitontti Viinijärvellä maksaa pääsääntöisesti 1,25 euroa neliölle, kirkonkylässä 1,25 – 2,75 euroa neliö.

Ylämyllyllä kunnan tontin neliöhinta on jo useamman vuoden ollut 13 euroa. Reilun 2 000 neliömetrin tontin vaikkapa Viinijärven asemanseudulta saa jatkossa noin 4 000 eurolla. Kirkonkylällä Pietarisen peltomaisemassa vastaavan kokoinen tontti maksaa noin 7 400 euroa.