Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Lieksassa oma valmiusharjoitus - lähtötilanteena kahden raskaan ajoneuvon onnettomuus sillalla

  • Petteri Ruotsalainen

Lieksan kaupunki ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitos järjestivät Lieksassa oman valmiusharjoituksen osana Joensuu 18 -harjoitusta.

Lieksan harjoituksessa simuloitiin tilannetta, jossa tapahtui kahden raskaan ajoneuvon liikenneonnettomuus kantatiellä Lieksanjoen sillalla.

Pelastuslaitoksen rakentama onnettomuustilanne muuttui vakavammaksi muun muassa öljyvahingon ja onnettomuuden pitkittyneen keston myötä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Lieksan kaupungin näkökulmasta saimme erittäin hyvän käsityksen siitä, miten tällainen liikenneonnettomuus vaikuttaa eri toimintoihin ja mitä kaikkea meidän on siinä vaiheessa huomioitava, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo tiedotteessa.

Määttäsen mukaan Lieksan kantatien sillan osalta simuloitu onnettomuus on realistinen, ja sillan pois jääminen liikennöinnistä vaikuttaa välittömästi esimerkiksi kuntalaisten ja rahdin liikkumiseen kuten myös koulu- ja ruokakuljetuksiin.

Määttänen kertoo, että varasuunnitelmista huolimatta kaupunki ei pysty ratkaisemaan kaikkia eteen tulevia ongelmia liikenteen ollessa poikki Lieksanjoen yli. Esimerkiksi teollisuuden osalta raskaan rekkaliikenteen organisointi kiertotietä on haastavaa.

- Tämä vahvistaa edelleen käsitystämme, että tarvitsemme jatkossa ehdottomasti kaksi raskaillakin ajoneuvoilla liikennöitävää siltaa Lieksanjoen yli.

Lieksan palopäällikön Mika Viertolan mukaan valmiusharjoitus sujui hyvin.

- On huomattava, että tällainen tilanne voi olla hyvinkin nopeasti esillä, sillä yhdenkin suuremman ajoneuvon kaatuminen tai kahden ajoneuvon törmäys kantatien sillalla aiheuttaa välittömästi kantatien sulkemisen ja liikenteen estymisen.

Lisää aiheesta: Kuvat ja video Pohjois-Karjalan puolustusharjoituksesta: Nyt tapahtuu Joensuun ratapihalla, keskiviikkona näyttämönä ilmeisesti lentokenttä

Tilaajille: Suuri harjoitus: Myrkyllinen pulma Penttilässä, Kuhasalossa on aseellinen selkkaus torstaina

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa