Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Tekemistä ja ministeritason vieraita perjantaina Kiteen Iltalennossa

  • Heli Sallinen
  • Sirpa Suomalainen
Kiteen keskustan alue suljetaan Iltalennon ajanksi autoliikenteeltä. Kiteen keskustan alue suljetaan Iltalennon ajanksi autoliikenteeltä.
Yhdessä oloa, tekemistä, valoa ja eloa pimenevään syysiltaan on tarjolla tulevana perjantaina järjestettävässä Iltalento Kitteelle -tapahtumassa.

- Olemme järjestämässä tapahtumaa jo viidennen kerran. Tapahtuma on selvästi vakiinnuttanut paikkansa, sillä jo keväällä yrittäjät ja yleisökin kyselevät, että milloin se Iltalento järjestetään taas, tapahtuman koordinaattori Maija Timonen iloitsee.

Iltalennon aikana pääkatu eli Kiteentie on suljettuna autoliikenteeltä Pokentien ja Opistontien välillä, jolloin väliin jäävä osuus muuttuu kävelykaduksi ja tapahtumapaikaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Monenlaista toimintaa on aivan ydinkeskustan lisäksi ympäri taajamaa, sillä lukuisat yritykset pitävät ovensa auki perjantaina kello 20 saakka.

- Tämän vuoden tapahtuman teemana on paikalliset palvelut. Yrittäjät ovatkin ottaneet teeman innolla vastaan. Liikkeissä on illan aikana erilaisia tempauksia ja tarjouksia, Timonen muistuttaa.

Iltalento Kitteelle -tapahtumassa on esittelykojujen lisäksi monenlaista puuhaa kaikenikäisille. Esimerkiksi Kirjastossa on satutuokio lapsille ja kaupungintalolla on kirpputoritapahtuma.

- Kirppis on myyjille täysin ilmainen.

Kiteesalissa järjestetään levynjulkaisukonsertti ja Kiteen ABC-asemalla avautuu Hesburger. Kiteen Kotileipomon konditoria-kahvilassa on kakkubuffet eli buffetpöydästä kukin saa käydä omaan tahtiinsa ottamassa maistiaisia.

Iltalentoon osallistuu lisäksi ministeritason vieraita. Perjantaina Kiteellä vieraileva liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner pitää puheen noin kello 16.30. Vuoden Pöllö julkistetaan puolestaan kello 19.30.

Maija Timonen toivoo hyvää säätä ja iloista mieltä.

- Eri toimipisteissä kiertäessä kannattaa kerätä leimoja pöllöpassiin. Jo neljällä leimalla antaa oikeuden osallistua arpajaisiin. Ja palkinnot ovat hyviä, Timonen muistuttaa.

Iltalento Kitteelle -tapahtuma järjestetään kello 16-20 Kiteen keskustassa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa