Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Joensuun jättikeittiöitä varten perustetaan uusi yhtiö

  • karjalainen
Uuden yhtiön on tarkoitus aloittaa ravintopalvelujen tuotanto vuoden 2014 alusta. Uuden yhtiön on tarkoitus aloittaa ravintopalvelujen tuotanto vuoden 2014 alusta.

 

Vaikka kaupunginvaltuusto ei ole vielä päättänytkään, perustetaanko Joensuuhun kaksi julkisen ruokahuollon jättikeittiötä, niin hankkeen valmistelu jatkuu reipasta vauhtia. Maanantaina kaupunginhallitus päättää Joensuun keskuskeittiö oy:n perustamisesta. Yhtiöön tulisivat mukaan kaupunki, sairaanhoitopiiri ja koulutuskuntayhtymä.

 

Uuden yhtiön on tarkoitus aloittaa ravintopalvelujen tuotanto vuoden 2014 alusta. Osakkaiden palveluksessa olevat vakinaiset ravintopalvelujen työntekijät on tarkoitus siirtää nykyisillä palkka- ja muilla eduilla vanhoina työntekijöinä uuden yhtiön palvelukseen. Osakepääomaksi kaavaillaan miljoona euroa, josta kaupunki maksaisi 450 000, sairaanhoitopiiri 350 000 ja koulutuskuntayhtymä 200 000 euroa.

 

Sairaanhoitopiiri ja koulutuskuntayhtymä ovat osaltaan hyväksyneet kahden suurkeittiön perustamisen. Hankkeen toteutuminen on kiinni kaupungin ratkaisusta, eikä se tule olemaan helppo.

 

Lokakuussa kaupunginhallitus päätyi hankkeen kannalle äänin 6–5. Vähemmistöön jääneet olivat sillä kannalla, että kaupungin ruokapalvelut järjestetään jatkossakin omana toimintana, jota edelleen kehitetään.

 

Valtuusto päättänee asiasta jouluviikolla. Valtuustoon uumoillaan kipakkaa keskustelua ja äänestystä.

 

Kahden keittiön malliin siirtyminen tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikkien kaupungin, sairaanhoitopiirin ja koulutuskuntayhtymän laitosten ja yksiköiden ateriat valmistettaisiin kahdessa keittiössä. Niistä toinen olisi keskussairaalan yhteydessä Tikkamäellä. Toinen rakennettaisiin uudisrakennuksena jonnekin kaupungin keskustan alueelle. Eräs vaihtoehto on sijoittaa jättikeittiö Siilaiselle sairaalan laajentamisen yhteyteen.

 

Jättikeittiöiden vastustajat epäilevät muuan muassa ruuan laatukysymyksiä ja kuljetuskustannuksia.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi