Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Maakunta

Tänään päättyvän Joensuu 18 -harjoituksen johtaja: "Joensuulaiset saavat nukkua rauhassa yönsä"

  • Jani Leinonen
  • Maavoimat
Torstaina harjoitukset näkyivät ja kuuluivat Joensuun syväsataman alueella. Torstaina harjoitukset näkyivät ja kuuluivat Joensuun syväsataman alueella.

Pohjois-Karjalassa järjestetty viranomaisyhteistyöharjoitus päättyy perjantaina. Kainuun prikaati tiedottaa, että Pohjois-Karjalan pelastusharjoitus Joensuu 18 on saavuttanut sille asetetut tavoitteet.

Harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Janne Myller on tyytyväinen kuluvan viikon aikana nähtyihin suorituksiin ja saatuihin palautteisiin.

- Tässä harjoituksessa on toteutettu moniviranomaisharjoitteita, muodostettu niistä tilannekuvaa ja johdettu sen perusteella toimintaa - ainakin ne tavoitteet on saavutettu. Vaativia harjoitteita on ollut riittävästi ja näkemäni perusteella on selkeästi pohdittu, mitä tehdään ja mikä tilanne kulloinkin on käynnissä. Opittavaa on vielä paljon, siltä osin maailma ei ole valmis vieläkään. Harjoiteltavaa siis vielä riittää ja tulevissa harjoituksissa pureudutaankin yhä pienempiin yksityiskohtiin, Myller sanoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuu 18:ssa harjoiteltiin Kainuun prikaatin mukaan vaativia tilanteita ratapihalla, lentoasemalla, virastotalossa, kauppakeskus Iso Myy:ssä ja sataman alueella. Harjoitus puretaan lopullisesti perjantaiaamun aikana.

- Toivottavasti joensuulaisille jäi sellainen kuva, että viranomaiset toimivat yhdessä ja yhteistoiminnassa on voimaa ja että joensuulaiset saavat nukkua rauhassa yönsä, kiittää Myller.

Harjoitukseen osallistui noin tuhat henkilöä.

Alla kuvia torstain harjoituksesta. Jos kuvat eivät näy laitteellasi, klikkaa tästä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa