Maanantai, 17.12.2018 
Raakel
Maakunta

Siun soten alueelle perustetaan neljä perhekeskusta

  • Arttu Koistinen
  • Varpu Strengell
Kuvituskuva Kuvituskuva
Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Siun soten alueelle perustetaan tämän vuoden loppuun mennessä neljä alueellista perhekeskusta.

Siun soten tiedotteen mukaan perhekeskukset yhdistävät lapsille ja perheille suunnatut hyvinvointia, terveyttä sekä kasvua ja kehitystä edistävät palvelut yhdeksi kokonaisuudeksi.

Perhekeskuskokonaisuuteen kuuluvat esimerkiksi neuvolan, varhaiskasvatuksen, koulujen ja varhaisen tuen palvelut sekä kolmannen sektorin työ.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- SOS-Lapsikylällä on pitkä kokemus lastensuojelun asiakkaina olevien lasten ja heidän perheidensä tukemisesta. Järjestönä me haluamme kehittää toimintaamme ennaltaehkäisevään suuntaan, jotta perheet saisivat tarvitsemaansa apua jo ennen kuin ongelmat ovat ehtineet kasvaa ja kasautua, kehittämissuunnittelija Liisa Jokinen SOS-Lapsikylästä kertoo.

- Kehitämme palveluita edelleen siten, että perheet saavat apua helpommin ja varhaisemmin. Keinoina tähän ovat esimerkiksi yhteydensaannin parantaminen, vastuutyöntekijämallin käyttöön ottaminen ja Lapset puheeksi -menetelmä, Pohjois-Karjalan Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman hankepäällikkö Iija den Herder kertoo tiedotteessa.

Yhteistyö on Siun sotelle projektirahoituksen puitteissa maksutonta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa