Maanantai, 17.12.2018 
Raakel
Maakunta

Poliisi: Ohi kulkeneiden ulkomaalaisten kimppuun hyökättiin Joensuun keskustassa Vapaudenpuistossa – teolla rasistinen motiivi

  • Jani Leinonen
Arkistokuva Vapaudenpuistosta. Arkistokuva Vapaudenpuistosta.

Poliisi sai tiedon tiistaina kello 16.40 tiedon, että Joensuun keskustassa sijaitsevassa Vapaudenpuistossa on pahoinpidelty kahta ihmistä, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Tapahtumapaikalle poliisille selvisi, että puistossa oli ollut noin seitsemän suomalaista henkilöä, joista osa oli alkanut huudella rasistisia kommentteja ohi kulkeneille kahdelle ulkomaalaiselle miehelle. Tämän jälkeen yksi suomalaisista miehistä oli hyökännyt ulkomaalaisten kimppuun ja pahoinpidellyt heitä lyöden ja potkimalla.

Paikalla olleiden todistajien mukaan pahoinpitelyyn osallistui myös kaksi muuta suomalaista henkilöä. Poliisi otti kiinni tapahtumapaikalta kaksi miestä ja yhden naisen rikoksesta epäiltynä tekoon. Heidän kuulustelujaan ei ole vielä aloitettu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomalaisjoukolla ja ulkomaalaisilla miehillä ei ollut ennen tapahtumaa mitään riitaa, vaan ulkomaalaiset olivat pelkästään kulkemassa ohi puistosta.

Kiinniotetuista miehistä vuonna 1985 syntynyt on kotoisin Ilomantsista ja vuonna 1999 syntynyt Joensuusta. Vuonna 1974 syntynyt nainen on kotoisin Joensuusta.

Poliisin alustavien tietojen mukaan uhrit eivät saaneet tapahtumassa vakavia vammoja. Poliisi tutkii rikosta kahtena pahoinpitelynä, jossa on rasistinen motiivi.

- Joensuun alueella on viimeksi sattunut väkivaltarikos, jossa on ollut rasistinen motiivi, tammikuussa 2018. Tilastojen perusteella ei voida tehdä johtopäätöstä, että rasismi olisi lisääntynyt Joensuussa, muistuttaa tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrand poliisin tiedotteessa.

Joensuun kaupunki ja Itä-Suomen yliopisto tuomitsevat jyrkästi teon. Lue lisää täältä.

Viime perjantaina vuonna 1989 syntynyttä miestä lyötiin riidan yhteydessä teräaseella ylävartaloon. Lisää aiheesta täällä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa