Maanantai, 17.12.2018 
Raakel
Maakunta

Päihteidenkäyttäjät ovat tehneet Vapaudenpuistosta rauhattoman paikan - viime kuukausina tapahtunut lukuisia väkivaltaisia yhteenottoja

  • Jani Leinonen
  • Juha Inkinen
Yhteenottoja selvitelleiden viranomaisten autot ovat olleet kesän aikana tuttu näky Vapaudenpuistossa. Yhteenottoja selvitelleiden viranomaisten autot ovat olleet kesän aikana tuttu näky Vapaudenpuistossa.

Joensuun keskustassa sijaitsevasta Vapaudenpuistosta vaikuttaa tulleen päihteidenkäyttäjien olohuone, jossa tapahtuu yhtenään erilaisia väkivaltaisia yhteenottoja.

Karjalainen on touko-syyskuun aikana uutisoinut peräti seitsemästä Vapaudenpuistossa tapahtuneesta väkivallanteosta, minkä lisäksi puistossa on ollut ambulanssitehtäviä.

Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Kimmo Wetterstrand myöntää, että Vapaudenpuistosta on tullut myös poliisin näkökulmasta rauhaton paikka.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuoreimmat Vapaudenpuistossa tapahtuneet vaäkivaltarikokset ovat tältä ja viime viikolta: tiistaina kaksi ulkomaalaista miestä joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi, ja viime perjantaina miestä lyötiin teräaseella ylävartaloon.

- Rauhattomalta vaikuttaa. Lievempiä väkivaltarikoksia siellä on tapahtunut paljon, ja vakavimpana nyt tapon yritys, Wetterstrand kertaa.

Mistä Vapaudenpuiston rauhattomuus mielestäsi voi johtua?

- Olisiko lämmin kesä yksi syy, sinne on kasaantunut paljon porukkaa, Wetterstrand miettii.

Wetterstrand arvelee, että myös tiistain rasistiseen pahoinpitelyyn liittyy tekijöiden päihteidenkäyttö. Samoin on oletettavasti kaikkien muidenkin väkivaltatapausten laita.

Alla kaikki touko-syyskuun aikana Vapaudenpuistosta Karjalaisessa uutisoidut välikohtaukset:

Poliisi: Ohi kulkeneiden ulkomaalaisten kimppuun hyökättiin Joensuun keskustassa Vapaudenpuistossa – teolla rasistinen motiivi

Miestä lyötiin teräaseella Vapaudenpuistossa - poliisi kaipaa vihjeitä tekijästä ja hänen seurassaan liikkuneista tytöistä

Joensuun Vapaudenpuistossa useita hälytysajoneuvoja – "Sivulliset eivät ole vaarassa"

Nainen yritti puukottaa miestä Joensuussa

Mies sai Vapaudenpuistossa pippurisumutteesta silmilleen

28-vuotiasta miestä lyötiin nyrkillä kasvoihin Vapaudenpuistossa

Vapaudenpuistossa pahoinpideltiin maanantai-iltana nuori mies - tuntemattomat tulivat lyömään ja heittivät maahan

18-vuotiasta naista kuristettiin Joensuussa Vapaudenpuistossa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa