Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Maakunta

Karjalaisen gallup: Valtimolaiset eivät näe mahdollisessa kuntaliitoksessa mitään hyvää

  • Teksti ja kuvat: Ulla Korkatsu

Valtimon kunnanvaltuustolle jätettiin maanantai-iltana valtuustoaloite kuntaliitosselvityksen käynnistämisestä. 

Aloitteen allekirjoitti 18 kunnanvaltuutettua. Aloitteessa ehdotetaan, että Valtimo selvittää kuntaliitosmahdollisuuksia Nurmekseen liittymisestä.

Karjalainen kiersi Valtimolla jututtamassa paikallisia ja kyselemässä ajatuksia mahdollisesta kuntaliitoksesta. Hämmennys kuvaa valtimolaisten mielialoja tällä hetkellä. 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Haastatellut pelkäsivät etenkin sitä, että Valtimo voisi jäädä Nurmeksen kaupungin varjoon. Uhkakuvana haastatellut näkivät palvelujen huononemisen ja niiden siirtymisen Nurmekseen.

Pulkkinen-ValtimogallupKarjalainen20180920

- Ihan paska homma, kepu taas sanelee. Ei tullut minulle yllätyksenä, on tämä ollut pelättävissä pitemmän aikaa. Epäilen, että kuntaliitoksessa ei ole mitään hyvää valtimolaisille. Meille jää vaan rippeet kaikesta, kun Nurmeksessa päätetään meidänkin asiat. Palvelut huononevat. Varmaan vievät tuon viimeisen kaupankin meiltä pois. 

Raimo Pulkkinen, eläkeläinen, autonkuljettaja, Valtimo, 70.

Ovaskainen-ValtimogallupKarjalainen20180920

- Olen ollut aina oman kunnan kannattaja, mutta minkäs minä mahdan tälle. Tänne tarvittaisiin enemmän Lassi Kähkösiä, että voitaisiin kaikki tuottaa oman energiamme ja olla itsenäisiä.  Viimeisetkin palvelut lähtevät ja syrjäseudun asukas joutuu maksumieheksi. Kunnalta häviää 150 työpaikkaa. Ei pitäisi vaipua kuitenkaan kurjuuteen. Valtimo on velaton kunta, ei ole mikään pakkorako liittyä mihinkään. 

Heikki Ovaskainen, yrittäjä, Valtimo, 70.

Muikku-ValtimogallupKarjalainen20180920

- Kunnanvaltuutettujen pitäisi houkutella tänne vakavaraisia yrityksiä, jotka eivät ole paikkakuntaan sidottuja. Pienet yrittäjät eivät pidä paikkakuntaa pystyssä. Toivottavasti ei tule kuntaliitosta ja saataisiin uusi yrittäjätaustainen kunnanjohtaja tänne. Miten meidän valtimolaisten käy, kun joudumme altavastaajiksi. Tämä taitaa olla viimeinen naula arkkuun. 

Eira Muikku, yrittäjä, Valtimo, 33.

Tuononen-ValtimogallupKarjalainen20180920

- Pelkään, että sitten mennään raha edellä. Kaupungista tulee kuitenkin pääpaikka. Onko sitten kellään halua enää kehittää meidän valtimolaisten asioita. Toivottavasti oltaisiin samanvertaisia Nurmeksen kanssa. Koululla oli tänään keskustelua kuntaliitoksesta. Opettajia pelottaa, että kouluasiat Valtimolla huononevat. Pelko on muidenkin palveluiden huononemisesta.

Suvi Tuononen, koulunkäynninohjaaja, Valtimo, 28.

Lisää aiheesta tilaajille:

Neljäs kertako toden sanoo? - Valtimo selvittää kuntaliitosta nyt eri lähtökohdista kuin aiemmin

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa