Perjantai, 22.3.2019 
Vihtori
Maakunta

Vapaudenpuistossa pahoinpidellyt henkilöt ovat opiskelijoita - kaupunki ja yliopisto tuomitsevat rasismin jyrkästi

  • Arttu Koistinen
Arkistokuva Arkistokuva

Joensuun keskustassa on eilen tiistaina sattunut välikohtaus, jonka kohteena oli kaksi Itä-Suomen yliopistossa opiskelevaa ulkomaalaista opiskelijaa, kaupunki tiedottaa.

Joensuun kaupunki ja Itä-Suomen yliopisto tuomitsevat jyrkästi eilisen teon.

– Joensuun kaupunki, niin viranhaltijat kuin päätöksentekijät, sekä myös kaupunkilaiset ovat tuominneet aiemmin ja tuomitsevat nytkin kaikenlaisen rasismin ja väkivallanteot, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen kommentoi tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin tilastojen perusteella ei voi vetää johtopäätöstä, että rasismi on lisääntynyt Joensuussa. Kaupunki haluaa tästä huolimatta tarttua asiaan ja kutsuu ensi viikolla koolle vakiintuneesti toimivan turvallisuustyöryhmän, tiedotteessa kerrotaan.

Tilaisuuteen kutsutaan myös yliopiston edustus. Kaupunki haluaa arvioida yhdessä muiden viranomaisten ja järjestöjen kanssa rasismin ja väkivallan vastaisia toimintatapoja.

– Kaupungissa asuvien sekä täällä käyvien fyysinen ja henkinen koskemattomuus ja turvallisuus on taattava riippumatta kansallisuudesta, Karjalainen toteaa.

– Yliopistona tuomitsemme jyrkästi kaiken rasistisen toiminnan. Haluamme myös ilmaista huolemme yleisestä ilmapiiristä, jonka tällaiset teot aiheuttavat, rehtori Jukka Mönkkönen kertoo tiedotteessa.

Itä-Suomen yliopistolla on nollatoleranssi rasismiin. Mönkkönen korostaa, että kaikkien yliopistolla opiskelevien ja työskentelevien turvallisuus on ensisijaisen tärkeää.

Uhreille on tarjottu kriisiapua, ja yliopisto käy tapausta läpi useiden eri tahojen kanssa.

– Huolehdimme yliopistona siitä, että uhreilla on mahdollisuus käydä läpi tapahtunutta myös jälkikäteen, kertoo hallintojohtaja Tuomo Meriläinen.

Myös Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta tuomitsee teon ja ei hyväksy rasismia, tiedotteessa ilmoitetaan.

Lue lisää:

Poliisi: Ohi kulkeneiden ulkomaalaisten kimppuun hyökättiin Joensuun keskustassa Vapaudenpuistossa – teolla rasistinen motiivi

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa