Tulosta tämä sivu
Maakunta

Kolumni: Kukapa ei tarvitsisi muovista munakuppia

Yhä useampi konmarittaa. Suomeksihan se tarkoittaa, että luopuu turhasta tavarasta eikä haali lisää. Ihan niin kuin viina ei lopu maailmasta juomalla, ei lopu tavarakaan ostamalla.

On kuitenkin paljon kaikenlaista, mitä useimmilta meiltä onnettomilta vielä puuttuu. Muutamiin välttämättömyyksin olen äskettäin törmännyt netissä.

Ensin havahduin siihen, että meillä ei ole silikonista kananmunankeittämiskuppia. Se on vakava puute, koska meillä ei ole kananmunankeittokonettakaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisaalta melkein on onni, ettei sitä ole tullut hankittua, vaikka eräs itävaltalaistyttö ei pystynytkään keittämään munia, koska oli pelkkä kattila vain.

Keittokuppi on paljon, paljon kätevämpi, sillä sen ansiosta välttyy sottaiselta keitetyn munan kuorinnalta. Tiedäthän, jos muna tulee vähän huonosti jäähdytettyä tai on nuoren kanan munima, kuoren kanssa saa tosissaan taistella.

Raaka kananmuna on helppo särkeä ja solauttaa silikonikuppiin. Sitten vain tuommoisia kuppeja kattilaan, ja avot, miten siististi muna keittyy, ja ihan munan muotoisena. Lisäksi raa’an munan joukkoon voi sipruta lisukettakin, yrttejä tai ehkä silavaakin.

Suositeltavinta on ostaa kuusi kupposta. Koska vain minulle oli juuri myönnetty 40 prosentin erikoisalennus, olisin saanut satsin 29 eurolla. Tarjous oli voimassa vain 20 minuuttia, ja äkkiä olisi pitänyt toimia muutenkin: kuppeja oli jäljellä vain 11. Huokaisin iltapäivällä helpotuksesta, sillä kiinalaiset – kai – olivat onneksi saaneet väsättyä puolessa päivässä neljä kupposta lisää.

Munankeittämiskuppeja katsottuani huomasin pian, että meiltä puuttuu myös salaatinleikkauskippo.

Ainekset vain kippoon, jossa on veitselle kolot, ja ei kun vetäisemään leipäveitsellä muutaman kerran valmiita uria pitkin. Ensimmäinen helppo salaatti maksaisi toki 74 euroa (38 prosentin alessa, vain minulle), mutta sen jälkeenhän helppo elämä olisi ilmaista.

Vain 20 minuutin ajan, erityisesti minulle.

Sitten puutelistalle ilmaantui satasen satsi koirankynnenleikkureita, joiden sisään hauvan tassun saa panna kätevästi. Kyllä semmoisia koneita tarvitaan joka huushollissa kolme kappaletta. Tosin vain 20 minuuttia, ja sekuntilaskuri juoksee.

Yhtälailla reipas ostoksentekokyky osoittautui välttämättömäksi koirankuljetuskoria ostaessa. Semmoisia tietysti tarvitaan jokaisessa perheessä yksi jokaiseen kolmeen autoon. Satanen.Kaikille vino- ja harvahampaisille sokeriksi pohjalle ilmaantui ”Hymyni” tekohampaat (kolmet satasella, vain 20 minuuttia, vain minun omalla erikoisalennuksellani). Ne vain sujautetaan omien hampaiden päälle, ja hohtava hymy on valmis.

Pahoittelen, jos sinulle ei ole varattu yhtä hyviä tarjouksia. Ehkä minäkin nukuin onneni ohi, olihan jokaista härpäkettä vain muutama jäljellä, ja silläkin hetkellä niitä kaikkia oli ostamassa kymmeniä ihmisiä.