Maanantai, 17.12.2018 
Raakel
Maakunta

Joensuun pyöräkatua esitellään ministeriön Youtube-kanavalla - IS: Kotikutoisesta kännykkävideosta maksettu tekijöille 5000 euron palkkio

  • Anni Kuittinen
  • Marko Puumalainen

Näyttelijä ja kirjoittaja Kaarina Hazard ja ohjaaja Mikko Roiha esittelevät Joensuun keskustaan vuosi sitten valmistunutta pyöräkatua liikenne- ja viestintäministeriön tilaamalla Youtube-videolla.

Rakkaudesta infraan -videosarjassa parivaljakko esittelee erilaisia kohteita ympäri Suomea. Kolmannessa jaksossa he testaavat Joensuun keskustassa kulkevaa pyöräkatua.

- Ajattelin jostain syystä Amsterdamia ja tämä oli vähä niin kuin olisin lipunut kanaalissa. Mutta kauheasti tilaa ja avaruuden tuntua. Tähän tuli jännällä tavalla veden elementti ja veden kokemus, Roiha pohtii videolla tuntemuksiaan pyöräkadulla ajon jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tuntuu, että tämä on valtava tulevaisuuden innovaatio.

Hazard puolestaan kiinnittää videolla huomiota parkkiruutuihin, jotka ovat pyöräkadun varressa.

-Tämä on keskieurooppalaista parkkeeraamista, kun ruudut menevät näin.

Ilta-Sanomat kertoi lauantaina, että liikenne- ja viestintäministeriö on tilannut videot Hazardilta 5 000 euron kappalehintaan. Yhteensä videoita on tilattu 50 000 eurolla.

Kotikutoisesti kännykkäkameralla ja selfiekepillä otetut videot ovat keränneet Youtubessa muutamia satoja katselukertoja. Joensuusta ja Jyväskylästä kertovaa jaksoa on katsottu reilut 500 kertaa kahdessa kuukaudessa.

Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara kertoo Ilta-Sanomille, että videoista maksettu hinta ei ole liian korkea.

– Työmäärään nähden ei. Kyseessä on kokonaishinta, joka sisältää ideoinnin, taustatapaamiset, käsikirjoituksen, paikan päälle menemisen, esiintymisen, kuvaamisen, editoinnin ja matka- ja majoituskustannukset, hän vastaa Ilta-Sanomien kysymkseen siitä, eikä 5 000 euroa ole kova kappalehinta noin 10 minuutin mittaisella kännykkävideolla.

Video Joensuusta alla. Joensuun osuus alkaa kohdasta 3:12.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa