Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Maakunta

Vuonislahden muikkumarkkinat läpi hyvän sään aikaan - M.A. Numminen yllätystuomarina

  • Mikko Ahvenainen
  • Mikko Ahvenainen
Lauri Sinkkonen, Heikki Turunen ja M.A. Numminen antoivat markkinoilla esiintyneelle Age-bändille aplodit. Lauri Sinkkonen, Heikki Turunen ja M.A. Numminen antoivat markkinoilla esiintyneelle Age-bändille aplodit.
Vuonislahdessa lauantaina 31. kerran järjestetyt muikkumarkkinat onnistuttiin sujuttelemaan suurimmalta osin läpi hyvän sään aikaan, ennen Mauri 18 -myrskyn saapumista.

Muikkumarkkinoilla ehti käydä järjestävän Vuonislahden kyläseuran mukaan noin 1 400 vierasta ennen kuin iltapäivällä kylän tavoittanut myrskyrintama tyhjensi markkina-alueen.

- Täsmäsää oli hyvin hallussa. Moni ihminen kertoi lähteneensä aamupäivästä liikkeelle, koska tiesi sään huononevan iltapäivällä, kyläseuran puheenjohtaja Anu Penttinen kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muikkumarkkinoiden parhaan muikkumaun kilpailussa toistuivat edellisvuosilta tutut kuviot. Uimaharjun Kalakaverin Tiina Räty oli tällä kertaa valmistanut maukkaan muikkukeiton, mikä sulatti tuomaristona toimineen Age-bändin jäsenten sydämet. Voitto oli Kalakaverille viides peräkkäin.

Yllätystuomarina kilpailussa toimi Nurmeksessa ja Kuhmossa tällä viikolla lieksalaisen Kukko Boysin kanssa esiintynyt M.A. Numminen, jonka tiiviin näkemyksen mukaan keitto oli huippua.

Juuasta Vuonislahteen tullut Sakari Hiltunen oli markkinoimassa keksintöään, jonka ansiosta suolakalat valmistuvat jääkaapissa näppärästi. Hiltusen suolausrasiassa on kaksi muovikippoa, joista päällimmäisen pohjassa on reiät.

Painoksi Hiltunen asettaa tuotteen jujun, muotoon leikatun palan vuolukiveä, joka samalla jäähdyttää kaloja.

- Nesteet valuvat alempaan rasiaan, ja lopputuloksena tulee hyvin säilyvää, veretöntä, limatonta ja oikein napakkaa suolakalaa, Hiltunen kertoi.

Tämäkin idea sai alkunsa omasta tarpeesta.

- Olen katsellut ruuanlaitto-ohjeita, ja monessa neuvovat, että kalojen päälle pitää laittaa kevyt paino ennen kuin ne laitetaan jääkaappiin. En minä ikinä mistään sellaista painoa löytänyt, niin arvelin että teenpä sellaisen.

Muikkumarkkinoiden meininkiä Hiltunen kehui mukavaksi.

- Porukkaa on. Vaikka myrskyä lupasi, niin ovathan nuo ihmiset uskaltaneet tulla, Hiltunen tuumasi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa