Perjantai, 22.3.2019 
Vihtori
Maakunta

Poliisin tekninen tutkinta selvittää tänään Kiihtelysvaaran kirkon syttymissyytä ja -paikkaa, apuna palokoira

  • Jani Leinonen
  • Mikko Makkonen
Kiihtelysvaaran 250-vuotiaasta puukirkosta on jäljellä enää rauniot. Kiihtelysvaaran 250-vuotiaasta puukirkosta on jäljellä enää rauniot.

Poliisin tekniset tutkijat aloittavat maanantaiaamuna selvittää, mikä sytytti varhain sunnuntaina palaneen Kiihtelysvaaran puukirkon. Lähes 250-vuotias puukirkko tuhoutui tulipalossa täysin.

Viime yönä vapaaehtoiset vahtivat palaneen kirkon raunioita, ja aamusta lähtien paikalla on ollut myös pelastuslaitos. Sunnuntai-illan aikana kirkon savuavat rauniot syttyivät uudelleen tuleen kahteen eri otteeseen.

- Pyritään saamaan paikalle myös palokoira, joka rupeaa tutkimaan raunioita. Raunio on iso, joten pyrimme paikallistamaan etsinnän ensisijaisesti niihin paikkoihin, jotka meidän mielestä ovat ensisijaisesti syttymispesäkkeitä, kertoi rikoskomisario Kimmo Wetterstrand sunnuntaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Palokoira on koulutettu etsimään sellaisia asioita palopaikalta, jotka periaatteessa tukisivat rikoksen mahdollisuutta. Esimerkiksi sitä, onko palon sytyttämisessä käytetty palavia nesteitä, Wetterstrand selvitää.

Poliisi epäilee Kiihtelysvaaran kirkon tuhonnutta paloa tahallaan sytytetyksi ja tutkii tapausta törkeänä vahingontekona.

Poliisin epäily rikoksesta perustuu siihen, että ensimmäisenä paikalle tulleet henkilöt havaitsivat palon olevan käynnissä kirkon ulkoseinässä. Lisäksi ensimmäisenä kirkkoon sisälle mennyt havaitsi, ettei kirkon sisällä ollut savua tai liekkejä. Poliisilla ei ollut sunnuntaina tietoa tekijästä.

Alla sunnuntaina kuvattu video palopaikalta:

Aiemmin aiheesta:

Kuvat: Kiihtelysvaaran kirkon raunioilla päivystetään läpi yön kytöpalojen vuoksi

Poliisi: Joitakin vihjeitä Kiihtelysvaaran kirkkopalosta on tullut, myös valvontakameroita kartoitetaan - kopterivideo palopaikalta

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa