Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Maakunta

Joensuun Uimaseura perusti kuntalaisaloitteen Vesikon laajentamiseksi ja peruskorjaamiseksi

  • Olli Sorjonen
  • Minna Raitavuo

Joensuun Uimaseura on perustanut kuntalaisaloitteen, jossa vaaditaan Virkistysuimala Vesikon laajentamista ja peruskorjaamista. Aloite on tarkoitus luovuttaa aikanaan Joensuun kaupunginvaltuustolle.

- Joensuun uimahallien vesipinta-ala ei ole kasvanut viimeiseen 40-vuoteen, pois lukien 20 vuotta sitten rakennettu aaltoallas ja vesiliukumäki, Uimaseura perustelee aloitteessaan.

Uimaseuran mukaan Vesikon vuosittainen kävijämäärä on 240 000 - 250 000 asiakasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Vesikon kävijöiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta, paitsi viime vuosien aikana, koska sinne ei enää mahdu. Tällä hetkellä Joensuun uimahalleihin ei saada mahtumaan edes Joensuun kaupungin alueen koulujen opetuksia, saati syrjäseutujen. Tätä ongelmaa ei tule helpottamaan Savonlinnan opiskelijoiden siirtyminen Joensuuhun. Kaiken lisäksi Vesikon tekniikka alkaa tulla elinkaarensa loppuun, jonka vuoksi sitä aletaan korjaamaan isolla rahalla.

Tilat eivät nykyisellään riitä moninaiselle ryhmätoiminnalle, Uimaseura argumentoi´.

- Kaupungin järjestämät vauvauinnit, vesiurheiluseurojen järjestämät kurssit, kansalaisopiston kurssit. Koko ajan ryhmiin joudutaan myymään eioota, koska allastilaa ei ole.

- Turha edes haaveilla eritysryhmien omista ryhmistä.

Uimaseura listaa, että uimahallissa tulisi olla riittävät tilat nopealle ja hitaalle matkauimiselle, vesijuoksuun, ohjattuun vesijumppaan matalassa ja syvässä vedessä, useille urheiluseuroille eli 50 metrin allas, joka soveltuu SM-tason kilpailuihin, terapia-altaalle ja mahdolliselle kylmäaltaalle, kahdelle lastenaltaalle, taaperoikäisten kahluualtaalle, kunnolliselle hyppytornille, tavaroiden säilyttämiselle, kunnolliselle kahviolle, kuntosalille ja kuivaharjoittelutilalle.

- Nykyaikaisessa uimahallissa pitää pystyä järjestämään SM -tason uinti- ja uimahyppykilpailuja.

Kuntalaisaloite löytyy täältä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa