Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Maakunta

Liperin valtuustossa puitiin uimahallialoitetta - Nettokustannukset tulisivat olemaan noin 169 000 euroa vuodessa

  • Timo Riistaniemi
Liperin kunnanvaltuustossa oli maanantaina käsittelyssä toukokuussa tehty kuntalaisaloite, jolla vedottiin Käsämän Liprakan uimahallin avaamisen puolesta. Aloitteen oli allekirjoittanut 401 henkilöä. Kunnan vapaa-aikasihteeri Raimo Piiroinen oli selvitellyt asiaa.

- Liperin kokoisessa kunnassa uimahalli kuuluu perusliikuntapalveluihin. Liprakan uimahalli oli viimeksi toiminnassa Luovin ylläpitämänä vuonna 2015. Liperin kunnalla ja Luovilla oli sopimus, jonka mukaan uimahalli oli sovittuna aikoina kuntalaisten käytössä kohtuullisella korvauksella. Sen lisäksi allasta voitiin hyödyntää koululaisten uimaopetuksessa, kesäuimakouluissa ja aikuisten allasvoimistelussa. Kunta maksoi näistä sopimuksen mukaan viimeisenä toimintavuonna 55 000 euroa.

Nyt uudessa peruskoulun opetussuunnitelmassa on ensi kertaa kirjaus uimaopetuksesta kaikilla luokka-asteilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Luovi olisi kiinnostunut vuokraamaan uimahallin kunnalle ja kunnostamaan sen käyttökuntoon.

- Vuosivuokra ja käyttökustannukset tulisivat olemaan noin 216 000 euroa. Lisäksi tulevat henkilöstön palkkamenot, noin 75 000 euroa. Kustannukset yhteensä tulisivat olemaan noin 291 000 euroa vuodessa, Piiroinen oli laskenut.

Tulojakin hallista saadaan.

- Tuloja hallin ylläpitäjälle saataisiin yksittäisten uimareiden käynneistä Luovin 2015 toteutuneiden käyntikertojen mukaan noin 100 000 euroa. Lisäksi tuloiksi voidaan laskea perusopetuksen uimahallikäynnit, yhteensä noin 15 000 euroa sekä nykyiset vapaa-aikatoimen ikäihmisten uimahallikuljetukset Outokumpuun, 7 000 euroa. Nettokustannukset tulisivat olemaan noin 169 000 euroa, jos kunta vuokraisi Liprakan uimahallin Luovilta, Piiroinen laskee.

Nyttemmin myös Joensuun Uimaseura ry on esittänyt kiinnostuksensa käyttää Liprakan uimahallia. Neuvotteluja osapuolten välillä jatketaan ja asiaan palataan talousarvion laatimisen yhteydessä.

- Voisiko lipunmyynnin järjestää kunnan organisaation kautta, saadaanko uimahallin siivous oppilaitoksen kautta ja voidaanko valvonnassa jotenkin säästää, kunnanjohtaja Hannele Mikkanen pohdiskeli ja lisäsi, että valvojille on säädetty kelpoisuusehdot.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa