Sunnuntai, 21.10.2018 
Ursula
Maakunta

Riveria myy tyhjiä kiinteistöjään - opetustoimintaan tarvittavien tilojen määrä pienenee koko ajan

  • Pekka Puustinen

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria jatkaa strategiansa mukaisesti tyhjilleen jääneiden tai vajaassa käytössä olevien tilojensa myyntiä. Kyse on siitä, että opetustoimintaan tarvittavien tilojen määrä on pienentynyt ja pienenee edelleen.

Tiloja on yritetty myydä lehti-ilmoituksin ja ottamalla suoraan yhteyttä mahdollisiin ostajaehdokkaisiin. Kiinteistöt ovat olleet tarjolla myös maakunnan kehittämisyhtiöiden myytävien kiinteistöjen rekisterissä. Nyt Riveria yrittää markkinoida kiinteistöjä itse.

Myyntilistalle on tarjolla Kiteen Koivikon Koulutila-kiinteistöjen vajaan 64 hehtaarin maa-ala, päärakennus, asuntola, monitoimitalo, aitta, lämpökeskus ja hakevarasto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toinen suunniteltu kohde on Outokummun Karjalankatu 2:n päärakennus. Muut kohteet ovat rivitalo Lieksassa osoitteessa Rauhalantie 6 ja Lieksan Oravatie 1:n B-rakennus.

Kuntayhtymän hallitus käsittelee myyntiaietta huomisen kokouksessaan. Samalla on tarkoitus keskustella myytävien kiinteistöjen hintapyynnöstä.

Kukin kauppa päätetään hallituksessa erikseen ostotarjousten saavuttua. Erityistä taloudellista painetta Riverialla ei kiinteistöjen myyntiin ole, kyse on enemmänkin ennakoinnista.

Elokuun lopun tilanteessa kuntayhtymän vuosikate on noin 2,8 ja tulos lähes 2,4 miljoonaa euroa budjetoitua parempi.

Toki Riverian koko vuoden tulos ennakoitiin talousarviossa 3,3 miljoonaa euroa alijäämäiseksi, mutta kahdeksan kuukauden toteutuman perusteella se muodostuu selvästi paremmaksi.