Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Maakunta

Bussien tuloajat näkyvät reittioppaassa nyt reaaliajassa - sähköisten näyttöjen tulo viivästyy

  • Anni Kuittinen
  • Marko Puumalainen
Joensuun seudun joukkoliikenteen reittioppaassa näkyvät Jojo-bussien tuloajat pysäkeille nyt reaaliaikaisina.

Bussin reaaliaikainen tuloaika näkyy netistä löytyvässä reittioppaassa vilkkuvana vihreänä tietona. Mikäli tuloaika ei vilku, bussi ei ole vielä linjalla eikä reaaliaikaa voida ennustaa.

Reaaliaika reittioppaaseen saadaan Jojo-liikenteen busseissa olevien ajoneuvolaitteiden kautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vielä tämän syksyn aikana kaupungin keskustan pysäkeille saadaan sähköiset näytöt, jotka näyttävät samalla tavalla bussien reaaliaikaisen saapumisajan pysäkille.

- Näyttöjen saaminen on viivästynyt laitehankinnoista johtuen, joukkoliikennelogistikko Marja-Leena Inkinen-Remes kertoo.

- Syksyn aikana ne saadaan.

Sähköisiä näyttöjä on aluksi tulossa vain ydinkeskustaan. Myöhemmin niitä voidaan levittää myös muille vilkkaille pysäkeille, kuten Rantakylään ja keskussairaalan pysäkille.

Samalla pysäkeille tuodaan kokoomataulut, missä näkyy koko alueen pysäkit.

Joensuun bussiliikenteessä oli haastava hetki heinäkuussa, kun monien pysäkkien paikkaa vaihdettiin ja samalla pysäkeiltä poistettiin aikataulutiedot. Siitä asti moni pysäkeistä on ollut mobiililaitteella QR-koodin kautta luettavan aikataulutiedon varassa.

- Suurimmille pysäkeille on nyt painatettu kokooma-aikatauluja ja ne on toimitettu liikennöitsijälle. Viimeksi kun kysyin, niiden jakelu oli vielä kuitenkin kesken, Inkinen-Remes kertoo.

Näitäkään tauluja ei jaeta kaikille pysäkeille, ja osa niistä tulee olemaan QR-koodin varassa koko kauden.

- Sellainen linjaus on tälle ajokaudelle tehty.

Bussipysäkkien sijainteihin ei ole enää tulossa muutoksia, vaan kaupungin ydinkeskustassakin pysäkit ovat jo paikoillaan, vaikka toriremontti onkin vielä kesken.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa