Tulosta tämä sivu
Maakunta

Kiteen kaupunki tuli vahingossa myyneeksi kolme rantatonttia lähes puuston hinnalla

Kiteellä selvitetään viime vuoden huhtikuussa päätettyä maakauppaa, jonka taustalla on keskenään ristiriidassa olevat päätöspykälä ja taustamateriaali.

Lopputuloksena on ollut, että kauppakirjan mukaan kaupunki tuli myyneeksi koko tila rantatontteineen, kun tarkoitus oli myydä vain määräala tilasta ilman rantatontteja.

Kaupunginhallituksen silloiset jäsenet Ari Asikainen (kesk.) ja Osmo Pirhonen (ps.) sanovat, että tarkoitus oli myydä Sorsasaaresta Sorsa-nimisestä tilasta määräala, johon ei sisälly kolmea rantatonttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koko tilan pinta-ala on kymmenen hehtaaria ja siitä rantatonttien pinta-ala 1,2 hehtaaria. Metsänhoitoyhtiö laski tilan puuston arvoksi 34 484 euroa.

Tila myytiin korkeimman tarjouksen tehneelle, 37 900 euroa tarjonneelle Eko-Finance Oy:lle.

Vasta äskettäin on tullut ilmi, että lopullisessa kauppakirjassa olikin hyväksytty koko tilan myynti kaikkine rantatontteineen.

Varsinaisessa kauppakirjassa, jota ei hallitus käsitellyt, ei enää puhuta määräalasta vaan tilasta, jonka pinta-ala on 9,950 hehtaaria. Liitekartassa rantatontit on edelleenkin rajattu kaupan ulkopuolelle, joten teksti ja kartta jäivät keskenään ristiriitaisiksi, jolloin teksti ja sanamuoto ratkaisevat.

Kaupungin puolesta kauppakirjan allekirjoitti kaupunginjohtaja Eeva Liisa Auvinen, ja kaupat on jo tehty kauppakirjan tekstin mukaisesti.

Ari Asikaisen mielestä päätöksen perusteena ollutta kauppakirjaluonnosta muutettiin niin paljon, että asia olisi pitänyt tuoda uudelleen kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Asian tultua ilmi on kysytty, millä hinnalla kaupungin omaisuutta myydään, kohdeltiinko tarjoajia tasapuolisesti, missä vaiheessa kauppakirjan sisältö muuttui ja onko yli vuoden vanha päätös vielä peruttavissa.

Sotkua käsiteltiin ylimääräisenä asiana myös kaupunginhallituksessa maanantai-iltana. Kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen sanoo, että asia selvitetään juurta jaksain ja että se on aika iso työ.

Koko juttu tilaajille:

Kolme rantatonttia meni lähes puuston hinnalla Pyhäjärveltä

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa