Perjantai, 22.3.2019 
Vihtori
Maakunta

Eero Reijonen ehdottaa valkoposkihanhen rajattua metsästystä

  • Pekka Puustinen
  • Sirpa Suomalainen
Keskustan liperiläinen kansanedustaja Eero Reijonen ehdottaa hallitukselle jättämässään toimenpidealoitteessa valkoposkihanhen alueellisesti ja ajallisesti rajattua metsästystä.

Hän perustelee ehdotustaan sillä, että nopeasti ja voimakkaasti kasvaneesta valkoposkihanhesta koituu monenlaista haittaa.

Se muun muassa hakeutuu viheriöille ja pelloille ruuan perässä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koska valkoposkihanhella ei ole pötsiä, se ulostaa nauttimansa ravinnon lähes välittömästi ja sotkee ulosteillaan nurmikoita, rantoja ja puimattomia viljoja aiheuttaen kymmenientuhansien eurojen vahingot viljelijöille.

Lajin tilasta on Reijosen mukaan tehty tutkimuksia, joiden mukaan se kestää metsästyksen. Keski-Euroopassa onkin käytetty poikkeuslupia kannan sääntelemiseksi.

Valkoposkihanhi kuuluu vuonna 1979 perustettuun EU:n lintudirektiiviin, mutta sen kanta on kasvanut huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Reijosen mukaan räjähtänyt kanta aiheuttaa jo huolia myös lentoturvallisuudella.

Toimenpidealoitettaan hän perustelee myös sillä, että EU:n lainsäädännön yhteneväisyyden näkökulmasta valkoposkihanhen rajattu metsästys poikkeusluvuilla olisi suotavaa myös Suomessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa