Maanantai, 15.10.2018 
Helvi, Heta
Maakunta TILAAJILLE 

Isä ja poika kalastavat vuoden ympäri työkseen Kiteen ja sen lähialueen isoilla järvillä - muita kalastajia näkyy erittäin harvoin

  • Teksti ja kuvat: Sirpa Suomalainen
Vesa ja Jukka Turunen kalastavat Pyhäjärvellä, Puruvedellä ja Orivedellä. Sulan veden aikaan pyydetään rysillä, talvella verkoilla. Vesa ja Jukka Turunen kalastavat Pyhäjärvellä, Puruvedellä ja Orivedellä. Sulan veden aikaan pyydetään rysillä, talvella verkoilla.

Vesa, 60, ja Jukka, 37, Turunen kalastavat työkseen Orivedellä, Puruvedellä ja Pyhäjärvellä. Järvellä he harvoin näkevät muita kalastajia. "Voisihan sitä paasata vaikka kuinka paljon järvikalan terveellisyydestä, mutta mitä merkitystä sillä olisi. Me vain kalastamme ja teemme, puhujat ovat erikseen", miehet sanovat.

Tuulee navakasti pohjoisesta. Aallot lyövät tummansinisinä, saarten takana isommalla selällä violetinsinisinä. "Kyllä täällä vielä hyvin pärjää", venettä kipparoiva kiteeläis-ilomantsilainen Jukka Turunen, 37, tuumaa ja jatkaa, että edellisellä viikolla oli sellaiset myrskyt, ettei rysille ollut asiaa.


Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.