Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Maakunta

Joensuun joulunavaus on tavallista näyttävämpi

  • Jarmo Sieviläinen
  • Mikko Makkonen
Joensuun joulunavaukseen odotetaan jälleen tuhansia ihmisiä. Tapahtuma pääsee nyt uudelle torille, jonka avajaisia vietetään samalla 25. marraskuuta. Joensuun joulunavaukseen odotetaan jälleen tuhansia ihmisiä. Tapahtuma pääsee nyt uudelle torille, jonka avajaisia vietetään samalla 25. marraskuuta.

Joensuun joulunavauksessa vietetään tänä vuonna samalla uuden torin avajaisia sunnuntaina 25. marraskuuta.

Joulunavauksesta on odotettavissa aiempia vuosi näyttävämpi. Tapahtuma on ensimmäinen uudella torilla ja torilavalla.

Mukana on eläinhahmoja sekä lapsiesiintyjiä voimisteluseura JoenVoLista. Paikalle saapuu luonnollisesti joulupukki muorinsa kanssa. Ohjelmassa on kaupunginjohtajan puhe, joululauluja ja kinkkuarvonta.

– Lapset ja lapsiperheet ovat keskiössä. Uutena mukana on lasten joulurauhan julistus. Liikenneturva, pelastuslaitos ja poliisi ovat mukana toivottamassa hyvää joulunaikaa, Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Vänskä toteaa.

Tapahtumassa sytytetään jouluvalot ja Vapaudenpuiston nurkalla olevan joulukuusen valot. Ohjelmaan on suunniteltu myös ilotulitusta.

Joulunavaus on ollut Joensuussa perinteisesti viikkoa aiemmin.

– Tapahtuma siirrettiin viikkoa myöhemmäksi, jotta se on osa valtakunnallista joulunavausta, Vänskä kertoo.

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys järjestää tapahtuman yhteistyössä Joensuun kaupungin tapahtumapalveluiden ja Riverian opiskelijoiden kanssa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa