Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Maakunta

Lieksan kaupungin tulos jäämässä 1,3 miljoonaa euroa ennakoitua heikommaksi

  • Mikko Ahvenainen
Lieksan kaupungin vuoden 2018 tulos on painumassa 1,3 miljoonaa euroa ennakoitua heikommaksi veroennusteessa tapahtuneen merkittävän laskun vuoksi.

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttäsen mukaan kaupungin kunnallisverotilitykset toteutuisivat Kuntaliiton viimeisimmän veroennusteen mukaan 0,6 miljoonaa euroa pienempinä kuin talousarviossa.

Kuntaliiton mukaan merkittävä muutos edelliseen arvioon johtuu suurelta osin siitä, että julkisen sektorin lomarahaleikkauksen sekä työtulovähennyksen vaikutusten arvioinnissa ei ole onnistuttu koko maan tasolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Lieksan yhteisöveroennuste on laskenut yli 0,6 miljoonaa euroa. Kaupungin tulos olisi täten jäämässä noin 2,2 miljoonaan euroon.

- Lieksan kaupungin osalta tulosennuste on vielä kohtuullinen, mutta ottaen huomioon tulevien vuosien investointitarpeet olen ilman muuta huolissani siitä, miten pystymme toteuttamaan kaikki suunnitelmat ja miten paljon priorisointeja on tehtävä, Määttänen sanoo.

Epävarmuutta vuoden 2018 osalta lisää myös kaupungin lopullinen maksuosuus Siun soten sosiaali- ja terveyspalveluista, koska viime vuoden toteutuneita kuntakohtaisia kustannuksia ei ole vielä saatu.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa