Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Maakunta

Metsähallitus: Petkeljärven retkeilykeskuksen toiminnoille uusi yrittäjä

  • Jani Leinonen
  • Riikka Hurri
Kuva Petkeljärven retkeilykeskuksesta. Kuva Petkeljärven retkeilykeskuksesta.

Ilomantsissa sijaitsevan Petkeljärven retkeilykeskuksen toiminnoista vastaa jatkossa Nina Tähti yrityksensä Petkeljärvi Center kautta. Asiasta tiedotti perjantaina Metsähallitus.

Petkeljärven retkeilykeskus sijaitsee Petkeljärven kansallispuiston ytimessä ja tarjoaa matkailijoille majoitusta puistonvartijan majassa, retkeilykeskuksen huoneissa ja caravan- ja leirintäalueella.

Retkeilykeskuksessa on myös ravintola, kokoustilat sekä sauna- ja suihkutilat. Metsähallitus omistaa rakennukset, joissa yrittäjä on vuokralla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Petkeljärven retkeilykeskuksen huonemajoitus, caravan- ja leirintäalueen palvelut ovat käytössä tänä vuonna lokakuun loppuun saakka, sanoo yrittäjä Niina Tähti.

Nina Tähti on työskennellyt tämän kesän Petkeljärven retkeilykeskuksessa aikaisempien yrittäjien Darja ja Jean-François Flognyn työntekijänä. Yhteistyö Flognyjen kanssa jatkuu Petkeljärvellä myös tulevaisuudessa kansainvälisten ryhmämatkojen ja ohjelmapalvelujen kautta.

Kuluva vuosi on ollut Petkeljärven kansallispuistossa vilkas. Retkeilykeskuksen laajentuneet aukioloajat ja upea kesä ovat houkutelleet kansallispuistoon patikoijia ja melojia.

- Elokuun loppuun mennessä Petkeljärven kansallispuistossa on käynyt yli 16 000 retkeilijää. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on 22 prosenttia, kertoo puistonjohtaja Matti Hovi Metsähallituksesta.

Viime kesäkuussa julkaistu artikkeli Petkeljärven kansallispuistosta: 

Ilomantsin helmi uuteen kukoistukseen - Darja ja Francois Flogny haluavat tehdä Petkeljärvestä ympärivuotisen matkailukohteen

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa