Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Maakunta

Hirvenmetsästys käynnistyy lauantaina - Pohjois-Karjalaan myönnetty 1 450 pyyntilupaa

  • Jani Leinonen
  • Ilpo Paananen
Arkistokuva hirvijahdista vuodelta 2014. Arkistokuva hirvijahdista vuodelta 2014.

Hirvenmetsästys käynnistyy huomenna lauantaina, jolloin metsästäjät suuntaavat jahtiin myös Pohjois-Karjalassa. Suomen riistakeskus myönsi Pohjois-Karjalaan 1 450 hirvenpyyntilupaa tulevalle metsästyskaudelle, ja myönnetyillä luvilla on mahdollista kaataa noin 1 700 hirveä.

Pohjois-Karjalan lupamäärä on hieman pienempi kuin edellisellä metsästyskaudella, jolloin pyyntilupia oli myönnetty 1 796 ja saaliiksi tuli 1 938 hirveä. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa.

Valtakunnallisesti hirven pyyntilupamäärät nousivat edelliseen vuoteen nähden. Syksyn ja talven jahdeissa on käytössä 54 653 hirven pyyntilupaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hirvieläinten metsästysaikoja jatkettiin kauden loppupäästä. Hirveä saa nyt metsästää ilman koiraa tammikuun alusta 15. päivään tammikuuta saakka.

Luonnonvarakeskuksen tuottamien arvioiden mukaan hirvikannan kasvu pysähtyi viime kauden metsästyksellä. Hirvikanta on kuitenkin edelleen osalla alueista tavoitetasoa tiheämpi.

Hirvitalousalueille asetetut tavoitteet tähtäävät koko maassa 68 000–85 000 yksilön talvikantaan. Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan hirvikanta oli viime metsästyskauden jälkeen 76 500–101 000 hirveä. Syksyn metsästyksellä tähdätään hirvikannan saamiseen tavoitellulle tasolle.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa