Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Maakunta

JHL aloittaa kaksipäiväisen työtaistelun ensi maanantaina - vaikuttaa useisiin päiväkoteihin ja kouluihin Joensuun seudulla

  • Arttu Koistinen, STT
  • Juha Inkinen
Kuvituskuva Kuvituskuva

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa kaksipäiväisen poliittisen lakon ensi maanantaina. Liiton mukaan lakolla vastustetaan irtisanomislakia, ja sen piirissä on yli 10  000 liiton jäsentä.

Lakko kohdistuu muun muassa siivoukseen, kiinteistöhuoltoon ja ruokapalveluihin. Liiton mukaan tämä voi tarkoittaa muun muassa sitä, että kouluissa, päiväkodeissa ja vanhuspalveluissa ei välttämättä ole ruokaa tarjolla lakon aikana. Myös osa kirjastoista, kulttuurikeskuksista ja kuntien liikuntapaikoista on kiinni lakon ajan.

Lakko päättyy tiistaina puolenyön aikaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

JHL:n verkkosivuilla on lueteltu alueittain työpaikat, joita lakko koskee. Verkkosivujen perusteella lakko koskee useita päiväkoteja ja kouluja Joensuun seudulla. Alla kuvankaappaus liiton verkkosivuilta.

WEBlakkokaappaus

Lakko ei koske viranhaltija-asemassa olevia. Lakon piirissä ovat kaikki työpaikalla sovellettavan työehtosopimuksen mukaiset työt, liitto kertoo.

Lue lisää:

Lakko alkaa: Moni lapsi ei saa ruokaa normaalisti Joensuussa ensi viikolla - Pääluottamusmies toivoo ymmärrystä vanhemmilta

JHL aloittaa kaksipäiväisen työtaistelun maanantaina – Super ja Tehy vuoronvaihtokieltoon

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa