Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Maakunta

Siun sote Kanta-palvelujen kuva-aineistojen arkiston käyttäjäksi - "Halusimme edistää merkittävää asiaa"

  • Arttu Koistinen
Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote kertoo ottaneensa ensimmäisenä Suomessa käyttöön kansallisiin Kanta-palveluihin kuuluvan Kuva-aineistojen arkiston.

Tiedotteen mukaan palveluun arkistoidaan esimerkiksi röntgen- ja magneettitutkimusten kuva-aineistot sekä niihin liittyvät lausunnot ja muut merkinnät.

- Halusimme edistää kansallisesti merkittävää asiaa sekä vaikuttaa siihen, että arkistoa koskevat ratkaisut ovat terveydenhuollon organisaation kannalta järkeviä, Siun soten tietojärjestelmäsuunnittelija Eija Käyhkö kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siun soten mukaan aineiston käyttö helpottaa ja nopeuttaa potilaan hoitoa, kun kaikki hoidon kannalta olennainen tieto on potilasta hoitavien ammattilaisten käytettävissä. Kuvat ovat vain henkilöstön käytössä potilaan luvalla.

Omiin kuvantamistutkimuksia koskeviin lausuntoihin voi tutustua Omakannassa, mutta varsinaiset kuvantamistutkimusten kuvat eivät näy potilaille.

- Omakannassa näkyvät tällä hetkellä Siun soten toimipaikoissa tehtyjen kuvantamistutkimusten tiedot vuodesta 2017 alkaen, tiedotteessa kerrotaan.

Omakannasta näkee myös terveystietojen luovutushistorian eli missä terveydenhuollon organisaatioissa tietoja on hyödynnetty.

Omakannassa voi myös antaa suostumuksensa siihen, että muut terveydenhuollon organisaatiot saavat hyödyntää näitä tietoja, kun se on potilaan hoidon kannalta tarpeen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa