Torstai, 21.1.2021 
Oona, Netta, Aune
Maakunta

Siun sote kysyy palautetta vammaispalvelulain mukaisista kuljetuspalveluista - "Eri asia kuin Kela-kyydit"

  • Arttu Koistinen
  • Mikko Makkonen
Kuvituskuva Kuvituskuva

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sotella on käynnissä asiakaspalautekysely, jossa pyydetään antamaan palautetta vammaispalvelulain mukaisista kuljetuspalveluista eli arkikielellä MYK-kyydeistä.

Siun soten tiedotteen mukaan palautetta voi antaa lokakuun loppuun mennessä. Kysely on tarkoitettu kaikille niille asiakkaille, jotka käyttävät kyseisiä kuljetuspalveluja Siun soten alueella.

Kysely on postitettu palautuskuoren kera kuljetuspalvelujen asiakkaille. Kyselyyn voi vastata myös sähköisesti täällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiedotteen mukaan kyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa ja kokemuksia kuljetuspalvelun käytöstä sekä palvelun toimivuudesta. Asiakaspalautetta hyödynnetään vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun kehittämisessä sekä kuljetuspalvelujen kilpailuttamisessa.

Asiakaspalautekyselyn toteuttavat yhteistyönä Siun sote, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ja Pohjois-Karjalan Matkojenyhdistelykeskus MYK, tiedotteessa kerrotaan.

Vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut on tarkoitettu vaikeavammaisille henkilöille. Niistä säädetään laissa vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista.

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluun kuuluvat työssä käymisen, opiskelun, asioimisen, yhteiskunnallisen osallistumisen, virkistyksen tai muun sellaisen syyn vuoksi tarpeelliset, jokapäiväiseen elämään kuuluvat kuljetukset.

Siun soten alueella päätös oikeudesta vammaispalvelulain mukaisiin kuljetuspalveluihin on tehty noin 2500 asiakkaalle, tiedotteessa todetaan.

- Kyseessä on eri asia kuin Kela-kyydit tai sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset. Kela-kyytejä ovat terveydenhoitoon liittyvät matkat, esimerkiksi käynnit lääkärillä, laboratoriokokeissa, terapioissa tai vaikkapa apuvälineiden sovituksessa, Siun sote huomauttaa.

Sosiaalihuoltolain perusteella kuljetuspalveluja voidaan puolestaan myöntää henkilöille, jotka eivät pysty itsenäisesti käyttämään julkista liikennettä sairauden, vamman tai muun toimintakykyä alentavan syyn takia, mutta eivät ole vammaispalvelulain tarkoittamalla tavalla vaikeavammaisia.

Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksista kerrotaan keskustelutilaisuuksissa loppuvuoden ja kevään aikana.

Keskustelutilaisuudet järjestetään Lieksassa kulttuuritalolla 6. marraskuuta kello 14–16  sekä 13. marraskuuta Kiteellä kaupungintalon valtuustosalissa kello 15–17 ja 8. marraskuuta Joensuussa Kimmelin Joensuu-kokoustilassa kello 15–17.

Kevään 2019 aikana järjestetään keskustelutilaisuudet kaikissa muissa Siun soten alueen kunnissa ja niistä tiedotetaan myöhemmin, Siun sotesta kerrotaan.

Juttua muokattu 18.10.2018 kello 9.33: Korjattu Joensuun keskustelutilaisuuden päivämäärä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi