Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Maakunta

Seminaarissa keskustellaan jatkuvasta metsän kasvatuksesta avohakkuiden vaihtoehtona

  • Laura Määttänen
  • Jarno Artika
Metsän jatkuvasta kasvatuksesta keskustellaan seminaarissa Joensuussa lauantaina. Tapahtumassa ääneen pääsevät niin metsätieteen asiantuntijat, metsänomistajat kuin käyttäjätkin. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Seminaarin pääpuhuja on metsäsuunnittelun professori Timo Pukkala, joka puhuu aiheesta Metsän jatkuva kasvatus - tietoja ja myyttejä. Suomen Luonnonsuojeluliiton entinen puheenjohtaja Risto Sulkava tarkastelee eri metsänkäsittelytapojen luontovaikutuksia, tiedotteessa kerrotaan.

Iltapäivällä metsäomistaja ja metsäsijoittaja Timo Kujala kertoo kokemuksistaan jatkuvasta kasvatuksesta ja riistasuunnittelija Veli-Matti Pekkarinen Metsästäjäliitosta puhuu metsätalouden vaihtoehtojen vaikutuksista riistanhoitoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päivä päättyy paneelikeskusteluun, johon yleisökin voi osallistua. Keskustelua johtaa Risto Sulkava, ja paneeliin osallistuvat metsäpalvelupäällikkö Arto Soikkeli Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalasta, MMT Sirpa Piirainen Pohjois-Karjalan metsänhoitajat ry:stä, kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Matti Väistö Joensuun kaupungilta, Anna-Maija Tuunainen All Youth -hankkeesta sekä elinkeinojohtaja Anssi Niskanen Metsäkeskuksesta.

Seminaari jatkuu sunnuntaina 21.10. metsäretkellä Kiteelle jatkuvan kasvatuksen metsään.

Seminaarin järjestävät Suomen 4H-liiton DigiMetsä-koulutushanke, Pohjois-Karjalan metsänhoitajat ry., Luonto-Liiton Savo-Karjalan piiri, Kohtuus vaarassa -liike, Joensuun seudun Luonnonystävät ja Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiri.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi