Tiistai, 20.8.2019 
Sami, Samuli, Samu
Maakunta

Mönkijäkolarissa menehtyneen Juuso Pirisen muistoksi hirvijahtitapahtuma – muistorahastosta stipendejä

  • Renne Ohtonen
  • Jarkko Pirinen
Juuso Pirinen ampui viime syksynä ensimmäisen ja viimeisen hirvensä, joka oli 13-piikkinen uros. Juuso Pirinen ampui viime syksynä ensimmäisen ja viimeisen hirvensä, joka oli 13-piikkinen uros.

Pohjois-Karjalan hirvitalousalue 3 on haastanut hirveä metsästävät riistanhoitoyhdistykset Juuso Pirisen muistorahaston tukemiseen.

Metsästystä harrastanut Juuso Pirinen oli hakenut Valtimolle metsäkonekouluun, minkä vuoksi muistorahasto perustettiin. Rahasto jakaa apurahoja Enon koulun maa- ja metsätalousopintojen edistämiseksi. Avustusta rahastosta myönnetään myös esimerkiksi metsästyskortin hankintaan.

Tuupovaaran riistanhoitoyhdistyksen jahtitapahtuma järjestetään lauantaina 17. marraskuuta. Tiedotteessa kerrotaan, että yhdistyksen alueella toimivien metsästysseurojen nuoret alle 30-vuotiaat metsästäjät halusivat osallistua kampanjaan järjestämällä tapahtuman.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kertyneet varat luovutetaan lyhentämättömänä muistorahastoon.

Juuso Pirinen menehtyi vain 15-vuotiaana mönkijäturmassa kotinsa lähellä helmikuussa. Pirinen törmäsi jäisessä mutkassa puutavararekan kylkeen.

Päivitetty 20.10. klo 9.45: Rahastosta myönnetään avustusta Enon alueelle, ei Valtimon metsäkonekoululle.

Lisää aiheesta:

Ihmisten reaktiot suruun yllättivät 15-vuotiaan poikansa menettäneet vanhemmat - "Tuntuu tosi pahalta, kun katseet käännetään kaupassa pois"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa