Maanantai, 20.5.2019 
Karoliina, Lilja, Lilli
Maakunta

Puruvedellä kadonnut mies löytyi Kesälahdelta lähes vuorokauden jälkeen - ajelehti veneessä kylmissään ja voimakkaasti juovuksissa

  • STT, Anni Kuittinen
Kuvituskuva Kuvituskuva

Pelastuslaitoksen vene löysi Puruvedelle kadonneen veneilijän lauantaina aamupäivällä hieman yhdentoista jälkeen Kesälahdelta Hirviniemen lähistöltä. Mies oli löydettäessä noin viidentoista kilometrin päästä kotilaituristaan.

Mies ajelehti löydettäessä veneessään kylmissään ja voimakkaasti juovuksissa.

Mies katosi Savonlinnan Puruvedeltä perjantaina. Hän ehti olla kateissa vajaan vuorokauden, sillä hän oli poistunut kotoaan iltapäivällä kello yhden aikaan ja viimeisen kerran hänet oli nähty iltakuuden aikaan Kerimäen satamassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin mukaan mies oli liikkunut laajalla vesistöalueella ja mahdollisesti eksynyt pimeydessä. Yön mies oli viettänyt saaressa.

Etsinnänjohtaja, ylikonstaapeli Minna Päykkösen mukaan paikalliselta kalastajalta saatu vihje johti miehen löytymiseen.

–  Kalastaja oli lukenut, että Puruvedellä on kateissa veneilijä. Hän soitti vihjeen hätäkeskukseen, jota lähdimme tarkastamaan.

Etsintätöitä haittasi Päykkösen mukaan Puruveden päällä ollut sankka sumu. Etsinnöissä olivat mukana pelastuslaitos, poliisi, järvipelastajat sekä Puolustusvoimien helikopteri.

Poliisi tutkii miehen tapausta nyt vesiliikennejuopumuksena.

Itä-Suomessa oli viikonloppuna toinenkin vesistöetsintä, kun mieskolmikon vene kaatui Hirvensalmen Puulalla Etelä-Savossa perjantai-iltana.

Miehet ehtivät olla veden varassa noin kaksi tuntia. Yksi miehistä menehtyi. Poliisin mukaan miehestä ja veneestä ei saatu havaintoja illan ja yön aikana.

Alla karttaan merkattuna Hirviniemi, jonka lähistöltä mies löytyi.

Juttua muokattu 20.10.2018 kello 16.05: Korjattu pelastuslaitos miehen löytäjäksi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa