Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Maakunta

"Ei näillä taida pitkälle pärjätä" - lakkoon varustauduttiin omin eväin Joensuussa

  • Saija Kauhanen
  • Marko Puumalainen
Pataluodon koululaisilla oli mukana maanantaina omia eväitä. Pataluodon koululaisilla oli mukana maanantaina omia eväitä.
Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) lakko sekoitti ruokailukuvioita myös Joensuun kouluissa ja päiväkodeissa, mutta tilanteesta selvittiin melko hyvin.

Suuressa osassa kouluja ei tarjoiltu lakon takia lämmintä ruokaa, vaan tilalla olivat riisipiirakat, banaanit ja vesi. Piirakoita oli varattu jokaista oppilasta kohden neljä kappaletta, joten kovin nälkäiseksi ei liene kukaan jäänyt. Pataluodon koulun 7.-luokkalaiset Nella Rintala, 13, Oona Simonen, 13, ja Hilla Romppanen, 13, olisivat kuitenkin syöneet piirakoiden sijaan mieluummin lämmintä ruokaa.

- Ei näillä taida pitkälle pärjätä, omaa evästäkin on mukana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Monella koululaisella olikin mukana omia eväitä, kuten salaatteja, makkaraa, leipiä ja hedelmiä.

Pataluodon päiväkodin isoimmat lapset kävivät poikkeuksellisesti ruokailemassa Pataluodon koulussa, jossa he saivat lämpimän ruoan. Aamu oli mennyt päiväkodeissa sujuvasti.

- Vanhemmat olivat syöttäneet lapsilleen hyvät aamupalat. Toki meillä oli täällä tarjolla muroja, joita syötiin kertakäyttöasioista. Hyvin sujui, Vesikkopuiston päiväkodin johtaja Juha Pöllänen kertoi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa