Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Maakunta

Maakunnan ammatillinen koulutus esittäytyy Joensuun areenassa

  • Petteri Ruotsalainen
Riveria järjestää ammatillista koulutusta esittelevän Toisen asteen yhteys -tapahtuman Joensuun areenassa torstaina 25. lokakuuta kello 8.30-18 ja perjantaina 26. lokakuuta kello 8.30-14. Tapahtuma järjestetään koko maakunnan laajuisena ensimmäistä kertaa.

Eri alojen esittelypisteistä muodostuu Ammattien kylä, jossa opiskelijat ja opettajat esittelevät omia koulutusalojaan ja vierailijat pääsevät kokeilemaan eri ammattien työtehtäviä, Riveria tiedottaa.

Tapahtuma on kaikille avoin, ja siellä voi kokeilla hiusten letitystä, vauvanhoitoa, ohjelmointia, pintamateriaalien ja putkipalapelin kokoamista ja musiikin miksaamista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Simulaattoreiden avulla voi ohjata muun muassa metsäkonetta, kaivinkonetta, CNC-konetta, motoa ja rekkaa tai tutustua hitsaamiseen. Esillä on esimerkiksi logistiikan opetuskalustoa, eläintenhoitajilla on mukanaan pieneläimiä ja robotteihin voi tutustua useammallakin osastolla.

Tapahtumassa esitellään myös uusia tutkintoja. Matkailualalla on alkamassa kolme uutta ammattitutkintoa: luontoalan ammattitutkinto, riistanhoitaja, opastuspalveluiden ammattitutkinto, matkaopas ja matkailupalveluiden ammattitutkinto.

Uusia perustutkintojen osaamisaloja ovat muun muassa logistiikan perustutkinto, varastonhoitaja sekä autoalan perustutkinto, varaosamyyjä, tiedotteessa kerrotaan.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään torstaina 25.10. kello 8.30 alkaen Taitaja9 - Joensuun paikalliskilpailu. Kello 15-17 esiintyy tubettaja Soikku. OAJ:n Amiskiertue Amis on hieno juttu -paneelikeskustelu on kello 13.

Perjantai 26.10. järjestetään Taitaja9 - Pohjois-Karjalan aluekilpailu alkaen kello 10. Tubettaja Jaakko Parkkali esiintyy kello 12-14.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa