Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Maakunta

Lanttupölkkyä, nakkikastiketta ja hampurilaisia - Liperissä juhlitaan maksutonta kouluruokaa

  • Arttu Koistinen
  • Marko Puumalainen
Kuvituskuva Kuvituskuva
Liperin kunnan ruokapalvelu juhlii 70 vuotta täyttävää ilmaista kouluruokailua viikoilla 46─47. Tuolloin Liperin koulujen ruokalistan teemana on Maksuttoman kouluruokailun vuosikymmenet, kunta tiedottaa.

Juhlaviikko alkaa tiistaina 13. marraskuuta, jolloin tarjolla on ohrasuurimopuuroa, hilloa ja lanttupölkky sekä näkkileipää 1950-luvun hengessä. Keskiviikkona 14. marraskuuta ruoaksi on nakkikastiketta ja kuoriperunaa sekä puolukkaista porkkanaraastetta 1960-luvun tapaan.

Tiedotteen mukaan torstaina 15. marraskuuta mukaillaan 1970-luvun ruokalistaa ja tarjoillaan seistä tehtyä kalakeittoa sekä tomaattilohkoja. Perjantaina 16. marraskuuta siirrytään 80-luvulle, ja ruokalistalta löytyy kanaviillokkia ja riisiä sekä kaalimustaherukkasalaattia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viikko 47 alkaa 1990-luvun teemalla, ja koululaisille on tarjolla italianpataa sekä kiinankaaliananassalaattia.

Tiistaina 20. marraskuuta lasten oikeuksien päivänä kouluissa herkutellaan 2000-luvun tyyliin hampurilaisilla. Kouluruokailun juhlaviikko päättyy keskiviikkona 21. marraskuuta nykypäivään, jolloin koululaiset saavat lautaselleen kasvispyöryköitä tartarkastikkeella.

- Jokainen suomalainen esi- ja peruskoulun oppilas sekä lukion ja ammatillisen perusasteen opiskelija voi Suomessa nauttia maksuttoman kouluaterian. Nykyisin noin 900 000 koululaista ja opiskelijaa nauttii päivittäin maksuttoman kouluruoan. Juhlaviikolla haluamme muistuttaa sekä lapsia että aikuisia suomalaisen kouluruoan ainutlaatuisuudesta, kunta kertoo.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa