Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Maakunta

Kirkolliskokoukselta Ylivieskan kirkolle miljoonan euron avustus - voisiko sama kuvio toteutua Kiihtelysvaarassa?

  • Karjalainen
  • Marko Puumalainen
Tältä näyttää nyt Kiihtelysvaaran kirkon raunioilla. Tältä näyttää nyt Kiihtelysvaaran kirkon raunioilla.
Kiihtelysvaaran palaneen puukirkon rahoituskuvioon saatiin perjantaina yksi uusi vaihtoehto. Turun kristillisellä opistolla kokoontunut evankelisluterilaisen kirkon kirkolliskokous päätti tukea Ylivieskan uuden kirkon rakentamista puolella miljoonalla eurolla vuonna 2019 ja enintään puolella miljoonalla vuonna 2020. Myös Ylivieskan kirkkopalo maaliskuussa 2016 oli tahallaan sytytetty. Asiasta kertoi ensimmäiseksi Kaleva.

- Seurakunta oli hakenut kahden miljoonan euron avustusta, mutta kirkolliskokouksen talousvaliokunta esitti kirkolliskokoukselle 450 000 euron avustusta. Seurakunta kertoi perjantaina, että ylivieskalainen kokousedustaja Mikko Himanka teki kuitenkin vastaesityksen kahden miljoonan avustuksesta ja edustaja Pauli Niemelä miljoonan avustuksesta, Kaleva kirjoittaa.

Niemelän vastaesitys voitti Himangan vastaesityksen ja toisessa äänestyksessä myös talousvaliokunnan esityksen, jolloin ratkaisuksi tuli kahdelle vuodelle jakaantuva, yhteensä miljoonan euron avustus Ylivieskan kirkkohankkeelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa