Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa käsitellään ensi viikolla Jari Pesosen tappoa ilman ruumista

  • Anni Kuittinen
  • Marko Puumalainen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa käsitellään ensi viikolla tapausta, jossa yhtä miestä syytetään vuonna 2005 kadonneen ilomantsilaisen Jari Pesosen taposta.

Syytteessä on yksi mies, joka on ollut vangittuna tammikuun alusta asti rikoksesta epäiltynä. Syyttäjä Osmo Manninen syyttää epäiltyä taposta, vaikka ruumis puuttuukin.

- Ei tämä ihan ennenkuulumatonta ole, mutta varmaan aika harvinaista, Manninen kommentoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tapon lisäksi epäiltyä kohtaan on nostettu syytteet alkoholirikoksesta, törkeästä huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja laittomasta uhkauksesta. Kyseiset rikokset eivät liity tapposyytteeseen, vaan ne ovat tapahtuneet ajallisesti huomattavasti myöhemmin.

- Nämä rikokset tulivat ilmi henkirikostutkinnan yhteydessä, Manninen kertoo.

Vuonna 2005 kadonneen Jari Pesosen ruumista on etsitty niin Joensuusta kuin Ilomantsistakin. Pesosen katoamista tutkittiin kauan kadonneena henkilönä, mutta viime vuoden lopulla tutkinta muuttui yli 10 vuoden jälkeen henkirikostutkinnaksi, josta vastasi keskusrikospoliisi.

Keskusrikospoliisi totesi esitutkinnan päätteeksi epäilevänsä, että Jari Pesonen tapettiin autoon. Aiemmin vuosien varrella oli esitetty epäilyjä siitä, että Pesonen olisi kadonnut Joensuussa esimerkiksi hukkumalla Pielisjokeen. Nyt keskusrikospoliisi totesi epäilevänsä, ettei Pesonen koskaan tullut Joensuuhun asti. Ruumista etsittiin kesän ja syksyn aikaan Ilomantsista.

Käräjäoikeus on varannut käsittelylle aikaa kolme päivää.

Aiemmin aiheesta: 

Poliisi epäilee: Vuonna 2005 kadonnut Jari Pesonen tapettiin autoon - ruumista ei ole löydetty

Jari Pesonen ei tullut Joensuuhun - surmatyö tapahtui Ilomantsin ja Joensuun välillä

Rikosprofessori Matti Tolvanen: Äärimmäisen harvinaista syyttää taposta ilman ruumista

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa