Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Maakunta

Kontiolahteen tulossa 3,5 miljoonan euron alijäämä

  • Saija Kauhanen

Kontiolahden kunnan kuluvan vuoden tulos on muodostumassa peräti 3,5 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Vuosikate on noin 300 000 euroa. Alun perin kuluvalle vuodelle arvioitiin noin 1,5 miljoonan euron alijäämää.

Yllätyksiä on tuonut esimerkiksi verotulojen pienentyminen. Kunta on joutunut myös investoimaan sisäilmaremontteihin, kirkonkylän alakoulun väliaikaistiloihin ja teiden kunnossapitoon.

Investoinnit ylittävät kahdeksan miljoonaa euroa. Kunnanvaltuusto hyväksyi investointeihin noin 500 000 euron määrärahan ja lyhytaikaisen lainan rahoitusvajeen kattamiseksi. Investoinneissa kasvavat erityisesti kuntatekniikka sekä katujen ja vesihuollon rakentaminen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kontiolahti järjestelee elinkeinotoimintaansa uudella tavalla ensi vuonna. Kunta aktivoi erityisesti Kontionloikka Oy -tytäryhtiön toimintaa. Kontionloikka on perustettu alun perin Kontiorannan entisen varuskunta-alueen kehittämisyhtiöksi. Yhtiössä ei ole ollut viime aikoina aktiivista toimintaa.

Jatkossa Kontionloikka toimii kehittämisyhtiönä, jonka toimialaan kuuluu yritysten kasvun edistäminen, elinkeinotoiminnan kehittämis- ja yrityspalvelujen tuottaminen julkiselle sektorille sekä paikallisen matkailun kehittäminen ja matkailuinvestointien edistäminen.

Lisää aiheesta tilaajille: Kontiolahdella mennään niukasti ja tiukasti eteenpäin

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa