Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Kunnanhallitus: Yrityksille ja maatiloille alennusta vesimaksuista Tohmajärvellä

  • Sirpa Suomalainen
Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että yli 2 000 kuutiota vuodessa vettä käyttävät maatilat ja yritykset saisivat vesijohtoveden puoleen hintaan.

Tämä olisi kahden vuoden kokeilu. Tarkoitus on kannustaa maatiloja ja yrityksiä käyttämään kunnallista vettä oman kaivoveden asemesta. Kunnan tavoite on, ettei vesilaitoksen tuotto ainakaan pienene.

Asiaa on käsitelty valtuustoaloitteen pohjalta. Kunnanhallitus hiukan muutti ympäristölautakunnan esitystä, sillä lautakunnan esityksessä vähintään 3 000 kuutiota vuodessa kunnallista vesijohtovettä käyttävä voisi hakea lautakunnalta alennusta. Alennuksen suuruutta ei lautakunta määritellyt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tohmajärven kunta laittaa hakuun reskontranhoitajan ja palkkasihteerin toimet, molemmat nykyisten työntekijöiden eläkkeelle jäämisen vuoksi. Toimet halutaan täyttää hieman etupainotteisesti ensi vuoden alussa.

Työllisyyskoordinaattori on kunnassa toiminut keväästä 2016 lähtien peräkkäisissä määräaikaisissa työsuhteissa. Hallitus päätti nyt vakinaistaa työllisyyskoordinaattorin paikan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa