Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Maakunta

Vilkkaaseen risteykseen Joensuun keskustan pohjoisreunaan tehdään liikenneympyrä - myös hautausmaan liikennöinti selkeytyy

  • Marita Jalkanen
  • Juha Inkinen
Kiertoliittymä tulee erottelemaan eri liikennemuodot ahtaalla alueella nykyistä paremmin omille väylilleen. Kiertoliittymä tulee erottelemaan eri liikennemuodot ahtaalla alueella nykyistä paremmin omille väylilleen.

Joensuun keskustaan pohjoisesta päin tulevalle pääväylälle Koulukadun ja Rauhankadun risteykseen rakennetaan lähivuosina kiertoliittymä korvaamaan valoristeyksen. Liikenneympyrän rakentamiseen tarvitaan kaavamuutos, joka on nyt saatu luonnosvaiheeseen.

Koulukadun ja Rauhankadun liittymässä on tarkoitus parantaa kaikkien liikennemuotojen turvallisuutta ja sujuvuutta.

Liittymäjärjestelyllä parannetaan myös Vanamokadun ja Koulukadun risteyksen sujuvuutta nykyisestä ja huomioidaan Joensuun evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän suunnitelmat hautausmaa-alueen liikenteen ja pysäköinnin kehittämisessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nykyinen Ristinkappelin ajoyhteys poistuisi ja hautausmaalle ajo siirtyisi pykälän verran itään päin nykyistä turvallisempaan kohtaan. Katualueen laajenemisen myötä myös hautausmaa-aluetta Rauhankadulle rajaava tiivis kuusiaita poistuisi.

Kaavaluonnos on nähtävillä ja siihen voi ottaa kantaa 1. joulukuuta asti.

Kaavamuutoksen luonnosvaiheen yleisötilaisuus pidetään keskiviikkona kello 17 alkaen kaupunkirakennepalveluissa Muuntamontie 5:ssä. Sisäänkäynti tilaisuuteen tapahtuu viraston takapihan kautta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa