Maanantai, 20.5.2019 
Karoliina, Lilja, Lilli
Maakunta

Kirkkoneuvosto esittää laajan seurakuntayhtymän muodostamista - ehtona Liperin ja Kontiolahden mukaantulo

  • Veikko Huotari
  • Juha Inkinen
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti tiistain kokouksessaan esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle laajan yhtymän muodostamista. Esityksessä on kuitenkin ehto, että yhtymän on toteuduttava laajapohjaisena tai vähintäänkin siten, että Kontiolahden ja Liperin seurakunnat ovat mukana.

Kontiolahden ja Liperin kirkkoneuvostot ovat esittäneet kirkkovaltuustoilleen, ettei yhtymään lähdetä.

- Siun seurakunta -hankkeessa mukana olevien seurakuntien vuoden 2017 tilinpäätösaineiston perusteella yhdenkään seurakuntatalouden taloudellinen tilanne ei tällä hetkellä näytä erityisen hyvältä, hanketta kokouksessa esitellyt Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän hallintojohtaja Tommi Mäki toteaa seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Jos nyt ei ryhdytä toimiin tilanteen korjaamiseksi, toimintaedellytysten säilyttäminen 5-10 vuoden kuluttua vaatisi kipeitä sopeuttamistoimenpiteitä. Keskeinen kysymys on, että sopeutetaanko taloutta yhdessä vai erikseen.

Neuvosto käsitteli kokouksessaan myös Rantakylässä sijaitsevien Vuokra-Ollilan kerrostalojen tilannetta. Se esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että Vuokra-Ollilan peruskorjausta ei toteuteta. Sen sijaan neuvosto esittää rakennusten hallittua alasajoa ja niiden purkamista viimeistään vuonna 2023.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa