Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Maakunta

Rottaongelma herättää huolta asuinalueella Niittylahdessa - viranomainen kehottaa tehostamaan torjuntaa

  • Jani Leinonen
Arkistokuva, ei liity tähän tapaukseen. Arkistokuva, ei liity tähän tapaukseen.

Niittylahdessa asuinalueella on havaittu rottia, mikä herättää laajalti huolta alueen asukkaissa. Niittylahden asukasyhdistys ry järjestää ensi maanantaina kello 18 asukasillan, jossa käsitellään rottaongelmaa. Aihe on herättänyt runsaasti huolta ja keskustelua muun muassa alueen asukkaiden Facebook-ryhmissä.

Asukasillassa ovat mukana terveysviranomainen, ympäristönsuojelu sekä tuholaistorjunta.

- Asukkaita toivotaan tulemaan paikalle kuulemaan ja keskustelemaan yhteisen toimintasuunnitelman laatimiseksi, Niittylahdenrannan asukasyhdistys ry toivoo Facebookissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siun soten alaisuudessa toimiva Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys on lähettänyt alueen asukkaille tiedotteen, jossa kehottaa tehostamaan tuhoeläinten torjuntaa alueella tehtyjen rottahavaintojen vuoksi. Tiedote koskee Perennakuja-Humalatarhantie-Köynnöskuja-Yrttikujan sekä lähialueen asukkaita ja kiinteistöjen omistajia.

Tiedotteessa alueen asukkaita pyydetään tarkistamaan jäteastioiden kunto sekä muistutetaan, että astian ulkopuolelle ei saa kerätä jätettä. Myös lemmikkien ruokintaa ulkona pitää välttää.

- Mikäli rottien vierailusta on havaintoja tai jälkiä, tulee rottien torjumiseksi asettaa loukut tai syötit, Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys viestittää.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa