Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Pohjois-Karjalan kiskobussien lipuntarkastuksesta huolehtii HSL - "Operoimme Helsingistä, joten matka sinne on haasteellinen"

  • Aaro Virolainen

Pohjois-Karjalassa liikennöivät taajamajunat eli kiskobussit tuntuvat ajoittain täysiltä, kun penkkejä ei riitä kaikille. Vaikutelma on syntynyt esimerkiksi Lieksan kaupunginhallitukselle, joka hiljattain kirjelmöi liikenne- ja viestintäministeriölle reitistä Joensuu-Nurmes.

Kaupunginhallituksen mielestä vaunuja ei aina ole tarpeeksi, liikennöinnissä on katkoksia ja lippuja jää ostamatta, kun kiskobussin lippuautomaatti on rikki.

Henkilöliikenteen poikittaisyhteyttä Joensuu-Pieksämäki kiskobussi kulkee niin ikään kahdesti päivässä molempiin suuntiin. Ruuhkaisimmilla junavuoroilla osa matkustajista on joutunut seisomaan tai istumaan kskobussin lattialla jopa koko matkan ajan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen kertoo, että yhdessä kiskobussissa on 62 istumapaikkaa ja 50 seisomapaikkaa.

- Juna on suunniteltu niin, että siinä voi kulkea seisomapaikoilla. Myös lattialla istuminen on sallittua. Kuljettajan vastuulla on huolehtia siitä, että kyydissä on sallittu määrä ihmisiä.

Pohjois-Karjalan kiskobusseissa ei ole konduktöörejä. Matkalippuja lippuja tarkastaa Helsingin seudun liikenne, kuten on sopinut VR:n kanssa.

- Operoimme Helsingistä ja Riihimäeltä, joten matka sinne on haasteellinen työvuoron aikana, toteaa HSL:n tarkastusesimies Jaana Juvonen.

Tarkastajat voivat yöpyä Pohjois-Karjalassa ja tehdä useamman työvuoron, kun VR tilaa tehostettua tarkastusta esimerkiksi Ilosaarirockin aikana.

Tänä syksynä HSL:n tarkastajat tekevät työnsä ohessa lippulajitutkimusta pääkaupunkiseudulla, mikä on voinut vähentää heidän näkyvyyttään vaikkapa Lieksassa.

Koko juttu tilaajille:

Lattiallakin on turvallista istua - Yhdessä kiskobussissa on 50 seisomapaikkaa

Juttua muokattu 16.11.2018 kello 19.44: Kiskobussin seisomapaikkojen lukumäärä korjattu.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa