Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Maakunta

Mies huijasi hyväuskoiselta uhrilta yli 100 000 euroa rahaa ja tuhlasi ne rahapeleihin - väitti rakentavansa siirtotalleja, valehteli äitinsä kuolleen

  • Anni Kuittinen
  • Marko Puumalainen
Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi rääkkyläläisen miehen yhdeksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä petoksesta, kahdesta petoksesta ja kahdesta kavalluksesta.

41-vuotias mies oli toistuvasti erehdyttänyt muita ihmisiä ja kavaltanut heiltä rahaa yhteensä reilusti yli 100 000 euroa. Asianomistajia oli yhteensä viisi.

Suurin yksittäinen tapaus katsottiin oikeudessa törkeäksi petokseksi. Tässä tapauksessa mies oli puolentoista vuoden ajan erehdyttänyt asianomistajaa pyytämällä rahaa erilaisiin rakennusprojekteihin sekä henkilökohtaisiin menoihin. Asianomistaja oli siirtänyt syyllisen tilille rahaa ajanjakson aikana yhteensä yli 108 000 euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rikokset noudattivat aina samaa kaavaa, joissa mies oli lupautunut rakentamaan asianomistajalle siirtotallin. Mies oli pyytänyt rahoja ennakkoon, mutta hän ei koskaan tehnyt talleja. Rahat menivät siirtotallien rakentamisen sijaan rahapeleihin.

Muiden asianomistajien siirtämät summat olivat muutamia tuhansia euroja. Mies oli siirtotallin rakentamisen lisäksi muun muassa valehdellut äitinsä kuolleen ja pyytänyt rahaa äitinsä hautajaiskuluihin.

Viidestä syytteestä tuomittu myönsi neljä ja kiisti yhden. Oikeus katsoi hänet kuitenkin syylliseksi kaikkiin viiteen syytteeseen. Lisäksi hänet tuomittiin suorittamaan asianomistajille korvauksena summat, jotka hän oli erehdyttänyt maksamaan itselleen.

Oikeuden mukaan mies on tuomittu osin vastaavankaltaisista teoista kaksi kertaa aiemminkin, tuolloin ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Osa nyt tuomituista teoista oli tapahtunut edellisen tuomion koeajan aikana.

Tuomittu mies on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon, joten tuomio ei ole lainvoimainen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa