Torstai, 3.12.2020 
Meri, Vellamo
Maakunta

Lauantain menot: Rokumentissa pääsee paljuun, Yö on keikalla Carelia-salissa ja useilla paikkakunnilla on tapahtumia lapsille

  • Olli Sorjonen

Tänään lauantaina ei tekeminen lopu kesken Pohjois-Karjalasta. Joensuussa musiikkielokuvafestivaali Rokumentti esittää elokuvia ulkoilmanäytöksissä Taitokorttelissa. Paikalla on edellisten vuosien tapaan myös palju, jonne pääsee pulahtamaan halutessaan.

Elokuvat Taitokorttelissa alkavat kello 16.30 ja ensimmäisenä vuorossa on lasten lyhytelokuvia. Illan aikana nähdään myös tuore Neljä Ruusua -dokumentti sekä kansainvälisillä festivaaleilla kiitosta keräävä Helsinki Mansplaining Massacre. Ulkoilmanäytösten ja Rokumentin ohjelma täällä.

Tänään vietetään kansainvälista perheiden päivää ja sen merkeissä Pohjois-Karjalassa on paljon toimintaa. Usealla paikkakunnalla järjestetään perhekeskusten avajaisia kello 10-14. Kiteellä Muksumessut ovat Urheilutalo-uimahalli Vespelissä, Liperissä Ylämyllyn monitoimitalolla, Juuassa Ellinkulmalla, Lieksassa pääkirjastolla, Outokummussa kirjastolla ja Ilomantsisa Pogostan koululla. Tapahtumissa on paljon puuhaa lapsille ja lapsiperheille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiteellä on lapsille puuhaa myös iltapäivällä, kun Huvikeskuksessa järjestetään ilmainen Kids Action Night -tapahtuma, jossa on muun muassa musiikkia ja myös ilmaista tarjoilua. Tapahtuma alkaa kello 14.

Tuupovaaran Ullakolla juhlitaan tänään Tuukäs ry:n 30-vuotista taivalta kelo 12.00 alkaen. Tarjolla on muun muassa kahvia ja runonlausuntaa.

Kontiolahdella järjestetään tänään ampumahiihdon gp-kilpailut. Pikamatkat kisataan kello 11.00 alkaen.

Joensuun urheilutalolla on tänään naisten ykkössarjan lentopallo-ottelu Juju Joensuu - PumaVolley. Ottelu alkaa kello 17.

Joensuun areenassa juostaan tänään ja tulevana yönä Joensuun Night Run - tapahtumassa. Kyseessä on ultrajuoksukilpailu ja se alkaa kello 20.

Carelia-salissa esiintyy illalla yksi Suomorockin legendoista, Yö. La Barressa nähdään ja kuullaan puolestaan raskaampaa musiikkia, kun lavalle nousevat tallinnalainen Sociasylum, virolais-ruotsalainen Ognemöt ja jyväskyläläinen Hävitys.

Kerubissa on tänään luvassa komiikkaa. Stand Up -klubilla esiintyy Anitta Ahonen.

Lisää menovinkkejä Karjalaisen menoinfosta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi