Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Maakunta

Kuvagalleria: "Luksusta arkeen" - Joensuun Kuva ja Ääni juhlii 25-vuotista taivaltaan juhlanäyttelyllä Linnunniemen huvilassa

  • Olli Sorjonen
  • Olli Sorjonen

Kuvan ja äänentoiston erikoisliike Joensuun Kuva ja Ääni järjestää perinteiset messut tällä kertaa Linnunniemen huvilassa totutun Kimmelin sijaan. Syynä on yrityksen 25-vuotisjuhlavuosi. Audioalan uutuuksiin pääsee tutustumaan myös sunnuntaina.

Kauppias Kimmo Lindfors odottaa tapahtumaan 300-400 kävijää. Kimmelissä järjestetyissä tapahtumissa kävijöitä on ollut 500-1000.

- Halusimme juhlavuoden kunniaksi arvokkaaseen paikkaan, jossa uutuuksiin ja harvinaisempiin tuotteisiin pääsee tutustumaan rauhassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaikkiaan äänentoistoa esitellään seitsemässä eri tilassa. Laitteiden kokoluokka kattaa kaiken kuulokkeista massiivisiin usean tilan äänentoistoratkaisuihin.

Lindfors nostaa tarjonnasta esiin Iisalmella valmistettavien Genelec-kaiuttimien uutuuden.

- Näissä kaiuttimissa on huonekorjain.

Kaiuttimet siis optimoivat säätönsä huonetilan mukaan käyttäen mukana tulevaa mikrofonia ja tietokoneohjelmaa.

- Asiakkaat kysyvät usein liikkeessä, että miltähän kaiuttimet kuulostavat sitten kotona, kun tila on erilainen. Nyt sitä ei tarvitse miettiä. Ominaisuus korjaa huonetilan akustisia ominaisuuksia.

Lindfors kertoo, että Kuva ja Ääni tulee jatkossa keskittymään entistä vahvemmin laadukkaisiin huipputuotteisiin halpojen bluetooth-laitteiden sijaan.

Toinen merkille pantava seikka Lindforsin mukaan on vinyylien suosion edelleen jatkuva kasvu sekä suoratoistopalveluiden äänenlaadun parantuminen.

- Suoratoisto korvaa CD:n, mutta vinyyli tekee vahvaa paluuta niille kuluttajille, jotka haluavat fyysisen tuotteen.

Lindfors sanoo, että suoratoistopalveluiden äänenlaatu alkaa olla jo parempi kuin CD-levyillä.

IMG3158
IMG3157
IMG3155
IMG3154
IMG3153

Kuvan ja Äänen juhlanäyttely Linnunniemen huvilassa lauantaina 17.11 kello 10-16 ja sunnuntai na18.11 kello 11-16. Tapahtuma on ilmainen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa