Tiistai, 21.5.2019 
Konsta, Kosti, Konstantin
Maakunta

Kaisa Mäkäräinen hehkuttaa kotikaupunkiaan vesistöistä ja luonnosta - Mikä tekee Joensuusta maailman parhaan paikan juuri sinulle?

  • Jani Leinonen
  • Riikka Hurri
Ilosaarirock on yksi Joensuun vuosittaisista kohokohdista. Ilosaarirock on yksi Joensuun vuosittaisista kohokohdista.

Joensuun kaupunki täyttää marraskuun lopussa 170 vuotta. Keräämme juhlavuoden kunniaksi joensuulaisilta ja kaikilta muiltakin Joensuun ystäviltä mielipiteitä siitä, mikä tekee Joensuusta maailman parhaan paikan juuri sinulle.

Joensuun tunnetuimpiin asukkaisiin lukeutuva ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen kehuu Visitkarelia.fi-sivulla julkaistussa artikkelissa kotiseutuaan muun muassa vesistöistä, luontoon pääsemisen helppoudesta ja hiihtomahdollisuuksista.

– Kaipaan niitä valoisia iltoja, kun voi istua ulkona kymmeneen asti tai tehdä treenin paljon myöhemmin, kun valoisaa riittää. Lisäksi kaipaan järviä ja vesistön läheisyyttä, sitä, että on vettä näkyvissä. Viime kesänä varsinkin, kun oli hyvä kesä: voi mennä uimaan oikeastaan mihin vaan. Ne ovat täällä minulle tärkeitä asioita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ampumahiihtäjänä myös lumi ja hiihtoladut ovat Mäkäräiselle tärkeitä.

– Kun talvella on hyvin lunta, tykkään lähteä kotoa Noljakasta hiihtämään. Sieltä pääsee Lykynlammen kautta Pärnävaaralle. On tosi siistiä lähteä 50 kilometrin hiihtolenkille kotiovelta. Hienoa, että taajama-alueelta pääsee noin pitkille reiteille, Mäkäräinen kehuu Visitkarelia.fi-sivulla.

Kerro meille, mistä sinä erityisesti pidät Joensuussa! Jätä kehusi vapaamuotoisesti alla olevalla lomakkeella. Jos lomake ei näy laitteellasi, klikkaa tästä.

Lisää aiheesta:

Joensuun kaupungintalolla avoimet ovet - onnekkaimmat saavat erilaisia rooliasuja

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa