Tiistai, 21.5.2019 
Konsta, Kosti, Konstantin
Maakunta

Tukikonsertti Kiihtelysvaaran kirkolle ensi lauantaina Joensuussa

  • Hannu Kauhanen
  • Marko Puumalainen

Tukikonsertti Kiihtelysvaaran palaneen kirkon muistoksi järjestetään Joensuun evankelisluterilaisella kirkolla lauantaina 24. marraskuuta alkaen kello 15.

Kirkko sytytettiin tahallaan tuleen aamuvarhain 23. syyskuuta. Hyvin pian tämän jälkeen konserttia ryhdyttiin suunnittelemaan.

- Surussa tekeminen auttaa, helpottaa ja hoitaakin, seurakuntalainen Eevi Väistö (kuvassa) sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Konserttia suunnitellessa kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. Kyseessä on ennemminkin missio kuin keikka, tuottaja Esa A. Luukkainen ja esiintymään tuleva Pekka Mustaniemi kertovat.

Luukkaisen mukaan tukikonsertin nettokesto on 1 tuntia ja 50 minuuttia, mutta tähän varmastikin tulee jonkin verran lisää.

- Meillä on jopa lähes valmis esiintyjälista jo seuraavaankin mahdolliseen konserttiin, Väistö kertoo.

Esiintyjiä saatiin kokoon hyvin nopeasti pitkälti heidän oman aktiivisuutensa ansiosta. Ohjelma on rakennettu siten, että se ikään kuin soljuu eteenpäin ilman taukoja ja välipuheita.

- Tätä tehdessä on saanut huomata, että vaikka elämme ehkä individualistista aikaa, niin kyllä sitä yhteisöllisyyttä ja yhteistä tekemistä saadaan aikaan, kun sille tulee tarve, järjestäjät kertovat.

Esiintyjien joukossa ovat muun muassa Joensuun Naiskuoro, Joensuun ortodoksinen mieskuoro, Karelia Brass -kvintetti, Tanja Ratilainen ja Risto Lätti, Riitta Sinkkonen sekä gospelryhmä Arepa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa