Tiistai, 21.5.2019 
Konsta, Kosti, Konstantin
Maakunta

Joensuu täyttää 170 vuotta - Vapaudenpuistosta ammutaan ilotulitus viikonloppuna

  • Arttu Koistinen
  • Mikko ahvenainen
Arkistokuva Arkistokuva
170 vuotta täyttävää Joensuuta on juhlittu eri yhteyksissä koko vuoden mittaan, ja marraskuun lopussa kaikki huipentuu, Joensuun kaupunki tiedottaa.

Syntymäpäivävuoden pääpäivä on lauantai 24. marraskuuta.

- Silloin kaupungintalolla pidetään yleisölle avoimet ovet kello 9-13. Ohjelmassa on muun muassa opastettuja kierroksia, tarinoita ja valokuvia kaupungintalon asukkaista ja historiasta, näyttelijöiden lukemia satuja ja rooliasuarvonta lapsille. Tapahtuman järjestävät yhdessä Joensuun kaupunki, Teatteriravintola ja kaupunginteatteri, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Historiannälkäiset pääsevät vielä kuulemaan kansalaisopiston juhlaluentosarjan viimeisen osan, jonka aiheena on kaupungin synty. Luento pidetään Carelicumin auditoriossa Koskikatu 5:ssä kello 10.

Samana lauantaina järjestetään myös kaksi konserttia.

- Konservatorion 50-vuotisjuhlakonsertti pidetään kello 13 Carelia-salissa. Myöhemmin voi eläytyä Diandran ja muiden upeiden solistien kanssa tunnetuimpien piirroselokuvien tunnelmiin, kun koko perheen juhlakonsertti Viidakosta jääpalatsiin kuullaan Joensuu Areenalla kello 16, tiedotteessa ilmoitetaan.

Sunnuntaina 25. marraskuuta vietetään kaksi vuotta remontissa olleen kauppatorin avajaisia joulunavauksen yhteydessä. Iltapäivällä aloitetaan markkinoilla, ja kello 16 tori virallisesti avataan.

Kaupungin mukaan ilta huipentuu Vapaudenpuistosta ammuttavaan ilotulitukseen kello 17.

Syntymäpäiväjuhla jatkuu torstaina 29. marraskuuta, kun vuorossa ovat perinteiset Joensuu-päivän juhlallisuudet. Silloin kaupunkilaiset kutsutaan tuttuun tapaan aamukahveille kaupungintalolle kello 8-10 ja palvelupisteille Enossa kello 9-15, Kiihtelysvaarassa kello 9-15, Pyhäselässä kello 10-15 ja Tuupovaarassa kello 9-15. Kahveilla jaetaan myös Joensuu-päivän palkinnot, tiedotteessa kerrotaan.

Juhlavuoden kunniaksi kaupungintalon lisäksi muutkin yksiköt pitävät avointen ovien päiviä. Joensuu-päivänä kaupunkirakennepalvelut, rakennusvalvonta, ympäristönsuojelu ja varhaiskasvatus esittelevät toimintaansa Muuntamontie 5-6:ssa kello 10-14 ja tekninen keskus myös Salpakadun varikolla.

Joensuu-päivänä museoihin on vapaa pääsy.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa