Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Yle: Pohjois-Karjalan poliisiyhdistys kanteli Poliisihallitukselle viime vuonna ja julisti menettäneensä luottamuksen laitoksen johtoon - taustalla muun muassa palkkariitoja

  • Olli Sorjonen

Yle kertoo maanantaina julkaistussa MOT-ohjelmassaan, kuinka Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon poliisilaitosten yhdistäminen Itä-Suomen poliisilaitokseksi vuonna 2014 on aiheuttanut ongelmia laitoksen sisällä.

- Savolaisten ja pohjoiskarjalaisten laittaminen saman poliisilaitoksen alle ei ole mennyt putkeen. Pohjois-Karjalan poliisiyhdistys kanteli vuosi sitten Poliisihallitukselle asti ja julisti menettäneensä luottamuksen laitoksen johtoon, Yle kirjoittaa.

Syynä oli palkkariita, jossa pohjoiskarjalaisten palkat jäädytettiin. Asiasta on käyty oikeutta. Pahimmillaan henkilöstö epäilee jopa palkkakartellia poliisilaitosten johtajien kesken. Johto kiistää tämän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääluottamusmies myös toteaa ohjelmassa kuinka Outokummusta loppuivat rattijuopot ja väki raitistui samaan aikaan, kun sieltä hävisi poliisi. Eli kuinka vähenevä väki valvoo erittäin suurta aluetta ja kuinka se näkyy arjessa.

MOT - Poliisi vastaan poliisi -ohjelman näkee Yle Areenasta täältä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa