Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Joensuun vuokratonttien hinnat nousevat porrastetusti: koko korotus voimaan vasta 10 vuoden kuluttua

  • Matti Siippainen
  • Mikko Makkonen
Tonttien vuokrasopimuksia on tulossa ensimmäisenä uusittaviksi muun muassa Linnunlahdella. Tonttien vuokrasopimuksia on tulossa ensimmäisenä uusittaviksi muun muassa Linnunlahdella.

Kaupungin omistaminen pientalotonttien vuokriin ei tule muutoksia nykyiseen hinnoitteluun verrattuna ensimmäisen viiden vuoden aikana.

Joensuun kaupunkirakennelautakunta hyväksyi tiistaina vuokratonttien uuden hinnoittelun, joka tulee voimaan 1. helmikuuta 2019.

Korotukset toteutetaan porrastetusti siten, että täysmääräistä vuokraa täytyy maksaa vasta 10 vuoden kuluttua uuden sopimuksen solmimisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päätös koskee vain vuokrasopimuksia, jotka ovat uusia tai jotka uusitaan vanhan sopimuksen päättyessä.

Joensuu korottaa vuokratonttien hintoja ja uusii hinnoittelun perusteita, koska tonttien myyntihinnat ja vuokrat eivät vastaa maan arvonnousua. Eniten vuokra on jäänyt jälkeen nykyarvosta vanhimmissa sopimuksissa.

Karjalainen kirjoitti uuden hinnoittelun perusteista laajasti maanantaina 19.11. Korotukset ovat eri suuruisia eri kaupunginosissa. Esimerkkilaskelmissa 1 000 neliön tontin vuosivuokra on Kanervalassa ja Linnunlahdella 10 vuoden kuluttua 565-857 euroa nykyistä kalliimpi. Niinivaaran esimerkkitontin vuokrankorotus on 359 euroa. Aavarannalla korotus voi olla lähes 1500 euroa.

Kaupunkirakennelautakunta käsitteli tonttien hintoja jo syyskuussa.

Korotuksista, jotka olisivat tulleet voimaan kerralla, nousi kova poru. Kaupunginhallitus päätti käyttää otto-oikeuttaan ja palautti asian lokakuussa takaisin lautakuntaan.

Tiistaina hyväksytyssä uudessa hinnoittelussa korotuksia on myös alennettu.

Lisää aiheesta Karjalaisen tilaajille:

Vuokratonttien hinnat pysyvät ennallaan ensimmäiset viisi vuotta

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa